Netflix-profiel met pincode beschermen: zo stel je hem in

02 december 2020 4 Minuten 0 Reacties
Netflix

Het is mogelijk je eigen Netflix-profiel te beschermen met een pincode, zodat jij, en alleen jij, toegang hebt tot je persoonlijke content.

Je Netflix-profiel, dus niet je account bij het bedrijf, beschermen met een pincode kan om verschillende redenen handig zijn. Zo kunnen andere mensen, waarmee je je account deelt, niet bij de content die jij kijkt. Dat is belangrijk zodat het algoritme niet in de war raakt, waardoor de gepersonaliseerde content niet meer bij je aansluit, of omdat je niet wil dat jongere kinderen in het gezin toch stiekem op andermans profiel dingen kijken die niet voor hen bedoeld zijn. Dat laatste is ook precies de reden waarom Netflix dergelijke maatregelen getroffen heeft. De optie werd namelijk geïntroduceerd met enkele opties voor ouderlijk toezicht.

Maar laten we eerlijk zijn: de kans is groot dat je je account met leeftijdsgenoten, familieleden of vrienden deelt. Je wil dan niet dat iemand anders per ongeluk op jouw account de boel verstoort of dingen kijkt en dan van je kijklijst af haalt. Door het instellen van een pincode voorkom je in elk geval dat mensen niet alsnog per ongeluk jouw profiel aanklikken wanneer ze iets willen kijken. Doen ze dat toch wanneer ze niet opletten, dan worden ze tegengehouden door een extra laag aan beveiliging als het ware. Zonder die pincode kunnen ze namelijk niet bij je kijkgeschiedenis komen.

Pincode instellen voor je Netflix-profiel

Laten we nog even duidelijk zijn in de terminologie. Met profiel bedoel we dus het plaatje dat je aanklikt voordat je begint met kijken. Dit is jouw persoonlijke omgeving, met je aanbevelingen, eigen kijkgeschiedenis en kijklijst. Een account is iets waarmee je toegang krijgt tot je profiel. De gegevens van het account is ook iets wat je deelt met iemand anders, zodat ze hun eigen profiel kunnen aanmaken.

De pincode instellen voor je Netflix-profiel kan alleen via de website van het bedrijf. Je gaat hiervoor naar je accountpagina. Het kan zijn dat je eerst nog moet inloggen en je eigen profiel moet uitkiezen. Je kunt ook op die pagina komen door eerst naar Netflix.com te gaan, je profiel aan te klikken, rechts bovenin op je profielfoto te klikken en dan voor de optie Account te kiezen.

Hoe je er ook komt, uiteindelijk kom je dus op je accountpagina uit. Op die pagina zie je links het kopje Profiel en Ouderlijk Toezicht in hoofdletters staan. Rechts daarvan staan de profielen geassocieerd met je account. Druk op het pijltje rechts van je eigen profiel om een pincode in te stellen. Dat doe je door bij Profielvergrendeling rechts op de blauwe tekst Wijzigen te klikken.

Netflix wil er zeker van zijn dat jij de eigenaar van het account bent, dus eerst dien je nog een keer je wachtwoord in te vullen. Op het volgende scherm moet je het lege blokje voorzien van een vinkje. Daar staat namelijk de tekst: Vereis een pincode om toegang te krijgen tot het profiel van [jouw naam]. Vul een viercijferige pincode in. Ook kun je er nog voor kiezen dat er alleen nieuwe profielen toegevoegd kunnen worden wanneer iemand jouw pincode heeft. Dat is een extra methode om te voorkomen dat jonge kijkers lukraak profielen aanmaken om beperkingen te omzeilen.

Heb je dit allemaal gedaan en je keuze bevestigd, dan zul je voortaan dus een pincode moeten invullen wanneer je wil inloggen op je eigen profiel. Het maakt niet uit op welk apparaat je kijkt; je moet die code dus goed onthouden. Mocht je je account met niemand delen, dan hoef je geen pincode in te vullen. Voeg je achteraf alsnog een profiel toe, en je hebt de optie aangevinkt, dan is het vanaf dat moment wel nodig.

Elk profiel op Netflix kan zodoende worden voorzien van een pincode, maar alleen de eigenaar van het account kan die voor andere profielen instellen.

Meer lezen?

In onze sectie met Tips en Adviezen schrijven we onder meer over videostreamingdiensten, zoals Netflix, muziekstreamingdiensten, zoals Spotify, en allerlei zaken gerelateerd aan videogames. Neem dus vooral een kijkje als je meer uit je entertainment in huis wil halen.

Reacties (0)