Netflix investeert niet in offline kijken

01 september 2014 1 Minuut 0 Reacties
Netflix

Netflix heeft in een interview met Pocket Lint laten weten zich niet te willen concentreren op offline kijken: een service waarbij gebruikers dus tv-series en films van tevoren kunnen downloaden en later terug kunnen kijken. Streamen is nou eenmaal de toekomst, geeft Netflix. "Straks heb je overal snel internet, dus waarom zouden we?"

Offline kijken

De website Pocket Lint Todd Yellin, de vice president of product innovation bij Netflix. De beste man had een hoop te vertellen over de groeiende, maar nog altijd verlies draaiende streamingservice, waar ongeveer 600.000 mensen in Nederland nu lid van zijn. Zo vertelt Yellin dat Netflix op dit moment niet gaat investeren in offline kijken. Dat betekent dat Netflix-gebruikers nu en in de toekomst geen series of films van tevoren kunnen downloaden, om die later elders terug te kunnen kijken. Het duurt volgens Yellin niet lang meer voordat we straks overal snel (en draadloos) internet hebben, waardoor we feitelijk overal Netflix kunnen bereiken en kunnen zien wat we willen.

Ook laat Yellin weten dat Netflix niet voornemens is met dedicated hardware op de markt te komen. “Dat is niet het hart van ons bedrijf”, legt Yellin uit. “Onze focus ligt op het maken en aanbieden van kwalitatieve en creatieve content, die op zo veel mogelijk apparaten beschikbaar is.” Momenteel draait de service op bijna alle apparaten waarvan je het kunt verwachten: spelcomputers, smartphones, tablets en zelfs sommige tv’s zijn voorzien van een speciale Netflix-app. Bovendien heeft de service geen limiet op het aantal gebruikers per abonnement; andere streamingservices hebben dat wel.

In de toekomst wil Netflix uiteraard blijven groeien en meer kwalitatieve content aanbieden. Dat we sommige series, zoals Breaking Bad, in 4K kunnen kijken, is nog maar het begin, volgens Yellin.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)