Netflix belooft niet zomaar zonder nieuwe content te zitten in 2020

27 april 2020 1 Minuut 1 Reacties
glow-netflix

Netflix heeft beloofd dat abonnees mogen blijven rekenen op nieuwe content nu iedereen voor het grootste deel van de dag thuiszit. Voor sommige entertainmentbedrijven geldt dat nieuwe content maken (zoals films en series) ontzettend moeilijk of soms onmogelijk is tijdens de lockdown.

Netflix blijft nieuwe content leveren

Terwijl sommige andere bedrijven (zoals Disney, Warner Bros., Sony, Universal, Paramount en meer) moeite doen om van alles vooruit te schuiven of naar voren te halen, lijkt Netflix gewoon de normale gang van zaken voort te kunnen zetten. Tijdens een vergadering met investeerders laat het bedrijf weten dat de nieuwe content van 2020 al voor het grootste deel opgenomen is. Die content ligt al bij de postproductie. Daarnaast laat de streamingdienst weten ook voor 2021 flinke stappen gemaakt te hebben.

Netflix werkt anders dan traditionele netwerken en lanceert vaak een seizoen in één keer. Daardoor moet er ook veel meer vooruit gewerkt worden en wordt er veel meer in één keer gefilmd bijvoorbeeld. Op dit moment werkt de dienst aan meer dan 200 projecten, op afstand. Denk dan aan series met een script, animatieseries, films en een compleet assortiment voor de komende twaalf maanden. Bovendien hoeft het bedrijf ook geen rekening te houden met bioscoopreleases, zoals de hierboven genoemde bedrijven wel moeten doen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Maarten

Maarten
28 april 2020 om 10:57

Netflix moet het vooral van de series hebben. Films kijk je eigenlijk alleen als het originals zijn. De films die worden toegevoegd zijn vaak zo oud dat ze al voor tv beschikbaar zijn.
Bij animatie worden eigenlijk alleen maar bestaande producties aangekocht en dan als ‘Netflix original’ neergezet.
Volgens mij hebben de meeste mensen Netflix alleen voor het serie aanbod. Dat ligt stil wereldwijd en er is op het moment geen budget voor nieuwe projecten omdat dat risico niet gelopen kan worden.
Het gaat een karige tijd worden wat betreft media.

Inloggen