Microsoft verkoopt MixRadio aan berichtendienst LINE

19 december 2014 1 Minuut 0 Reacties
line-ipad

Microsoft en LINE hebben aangekondigd dat de muziekstreamingdienst MixRadio, voorheen van Nokia, nu eigendom is van berichtendienst LINE. Vorige week kwam al naar buiten dat LINE plannen had voor een eigen muziekstreamingdienst.

MixRadio

Berichtendienst LINE en hard- en software-gigant Microsoft zijn overeen gekomen dat MixRadio, dat Microsoft onlangs nog overnam van Nokia, voortaan onder de vlag van LINE verder zal bestaan. Een prijs voor de overname is niet genoemd. Vorige week kwam al naar buiten dat LINE met LINE MUSIC op de proppen zou komen, waarmee het bedrijf de wereld van muziekstreamingdiensten op de kop zou willen zetten – maar concrete plannen bleven nog echter uit. Wellicht dat LINE MixRadio gaat gebruiken voor haar werelddominantie.

Microsoft en LINE omschrijven MixRadio als een gemakkelijk te gebruiken en gepersonaliseerde muziekstreamingdienst, maar die termen zijn zo vaag en breed, dat het eigenlijk op elke dienst slaat. Met de app kun je speciale mixes maken van je eigen muziek of van de muziek waarvan de applicatie denkt dat je die leuk gaat vinden. Verder vind je in de app bestaande mixes, die zijn gebaseerd op genres, humeur of specifieke momenten. MixRadio is volledig gratis te gebruiken, onduidelijk is of LINE daar verandering in wil brengen.

Met de overname van LINE wil het bedrijf laten zien dat het snapt hoe belangrijk entertainment is voor het dagelijkse leven. Maar over toekomstige plannen en hoe MixRadio binnen de bestaande plannen, waar ook al niets over naar buiten kwam, gaat passen, is helaas niets bekend. Ook weten we nog niet of MixRadio straks op meerdere platformen dan alleen een Lumia-toestel te gebruiken is, maar ergens gaan we daar wel vanuit. Anders zou een dergelijke overname onpraktisch zijn, aangezien Microsoft geen groot mobiel marktaandeel heeft.

Bron LINE


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)