Wishlist 2021 – vijf films om naar uit te kijken

30 december 2020 4 Minuten 0 Reacties
Ghostbusters- Afterlife

In dit artikel kijken we naar vijf films die dit jaar vanwege de pandemie werden uitgesteld, maar als het goed is volgend jaar in de bioscoop verschijnen, als ze tenminste niet alsnog eerder debuteren op video-on-demand…

No Time To Die (1 april)

Daniel Craig zal volgend jaar op het grote scherm afscheid nemen van James Bond, hoewel de filmstudio onlangs nog wel even flirtte met een mogelijke release op een van de vele vod-diensten. De film kende wat opstartproblemen met het wegvallen van regisseur Danny Boyle (Trainspotting), maar hij werd al vrij snel vervangen door Cary Fukunaga, die eerder indruk maakte met het eerste seizoen van de HBO-serie True Detective. Bond neemt het ditmaal op tegen een mysterieuze schurk gespeeld door Rami Malek, bekend van zijn rol als Freddie Mercury in Bohemian Rhapsody. Het script werd op verzoek van Craig, waarschijnlijk ook met het oog op de vrouwelijke rollen, gepolijst door Phoebe Waller-Bridge (Killing Eve).

Black Widow (5 mei)

Voor het eerst sinds 2009 beleefden we een jaar waarin er geen enkele film van Marvel op het witte doek te zien was. Volgend jaar moet hun ‘phase four’ alsnog worden afgetrapt met iets dat nog nooit eerder werd vertoond binnen het filmuniversum van de stripgigant: een prequel, waarin Scarlett Johansson terugkeert als Black Widow. Daarin zullen we kennismaken met de Russische (surrogaat)familie van Natasha Romanoff, waarbij Florence Pugh te zien is als haar zuster en Rachel Weisz gestalte geeft aan haar moeder. Het gezin wordt compleet gemaakt door David Harbour (de Stranger Things-acteur krijgt na het geflopte Hellboy een herkansing in het superheldengenre) als de Red Guardian, het Russische antwoord op Captain America.

Ghostbusters: Afterlife (10 juni)

De reboot uit 2016 was niet het onverdeelde succes waar iedereen op hoopte, en daarom gaat de Ghostbusters-franchise volgend jaar verder met een nieuw vervolg op de originele film uit 1984. De inmiddels alweer bijna een jaar oude trailer voor Ghostbusters: Afterlife opent met een opvallend andere toon en sfeer, om vervolgens de klassieke elementen uit de oude films (de ghost-trap, de ECTO-1) te herintroduceren. Hoewel alle vertrouwde Ghostbusters (op de overleden Harold Ramis na) terugkeren voor de film, zal het stokje worden doorgegeven aan een nieuwe generatie. Dat gebeurde ook achter de schermen: Jason Reitman (Juno), de zoon van Ghostbusters-regisseur Ivan Reitman, nam het scenario en de regie voor zijn rekening.

Top Gun: Maverick (8 juli)

Als je vandaag de dag een vliegtuig heftige manoeuvres ziet maken in een actiefilm, dan is de kans erg groot dat je naar iets dat achteraf met de computer werd gemaakt zit te kijken. In Top Gun: Maverick pakt Tom Cruise, die ook keer op keer zijn leven in de waagschaal stelt voor de Mission: Impossible-films, het compleet anders aan: er werd gevlogen in echte straaljagers en de acteurs moesten in de cockpit echt om kunnen gaan met bijna verstikkende g-krachten. Het resultaat lijkt daarom dan ook bij uitstek geschikt om in een 4DX-zaal te gaan bekijken. Miles Teller maakt zijn opwachting als de zoon van Goose, Val Kilmer keert als het goed is weer terug als Iceman en hopelijk is er tevens ruimte voor een potje volleybal op het strand.

Dune (30 september)

Door films als Arrival en Blade Runner 2049 is de naam Denis Villeneuve nu bijna synoniem aan ‘intelligente sciencefiction’. De Canadese regisseur komt in 2021 echter met zijn meest ambitieuze scifi-project tot nu toe: een verfilming van (de eerste helft van) het 600 pagina’s tellende Dune van auteur Frank Herbert. Daarmee ziet Villeneuve een al sinds zijn tienerjaren gekoesterde droom in vervulling gaan. Gerenommeerde regisseurs als Alejandro Jodorowsky en David Lynch brandden al eerder hun vingers aan het boek over politieke machinaties op de zandplaneet Arrakis, maar Villeneuve hoopt straks de definitieve adaptatie af te leveren. Als Dune goed ontvangen wordt volgt er nog een tweede film, en een televisieserie als spin-off.

Meer films en series

Wil je meer weten over de nieuwste releases van video-on-demand diensten en de nieuwste releases op blu-ray of in de bioscoop? Houd dan ons Entertainment Channel in de gaten. Bekijk onze tips en advies-sectie voor achtergronden over streamen, games en films.

Reacties (0)