Hack Nintendo NNID blijkt twee keer zo groot te zijn

10 juni 2020 1 Minuut 0 Reacties
wii-u-1540

Nintendo heeft bekendgemaakt dat er in totaal in ongeveer 300.000 accounts ingebroken is tijdens de hack van afgelopen april. Dat is bijna twee keer zoveel accounts als destijds aangegeven werd. Toen ging het nog om 160.000 accounts, daar komen nu dus 140.000 accounts bij.

Inloggen met NNID niet meer mogelijk

Eigenaars van de Nintendo-consoles Wii U en Nintendo 3DS hadden een NNID-account nodig voor het aanschaffen en downloaden van content uit de Nintendo eShop. Ook kon je op één account beide systemen registreren, zodat ze toegang kregen tot een gedeelde portemonnee. Hoewel Nintendo een nieuw systeem uitbracht voor de Nintendo Switch, konden Wii U- en 3DS-eigenaars nog altijd hun systemen samenbrengen. Met toegang tot dit account kunnen hackers bijvoorbeeld virtueel geld uitgeven in de digitale winkel.

Niet alleen konden gamers virtuele munten sparen en die uitgeven aan games, ook kon een creditcard en PayPal-account gebruikt worden. Het is niet duidelijk of dit daadwerkelijk gebeurd is. Daarnaast kan het zijn dat er nu persoonlijke gegevens op straat liggen, zoals gebruikersnaam, e-mailadres en geboortedatum. Mochten mensen hetzelfde wachtwoord gebruiken voor NNID en hun Nintendo-account, dan is de kans groot dat er bij jou ingebroken is. Daarom is het verstandig om altijd unieke wachtwoorden in te stellen.

In reactie op de inbraak heeft Nintendo ervoor gezorgd dat het voor Nintendo Switch-eigenaars niet meer mogelijk is in te loggen op hun Nintendo-account via NNID. De eigenaars van de 300.000 accounts waar nu ingebroken is, hebben allemaal een mail gekregen van Nintendo met daarin instructies voor het opnieuw instellen van een wachtwoord. Ook raadt de spellenboer aan om gebruik te maken van tweestapsverificatie, waardoor inloggen zonder tweede code nagenoeg onmogelijk wordt voor kwaadwillenden.

Hier lees je wat de beste games van dit moment zijn.

Reacties (0)