Gratis muziekstreamingservice MixRadio uit op Android en iOS

19 mei 2015 2 Minuten 0 Reacties
mix-radio-interface-android

Nadat eerder onder meer Nokia en Microsoft eigenaar ervan waren, heeft LINE, als nieuwe eigenaar, nu MixRadio naar Android en iOS gebracht. Na het aanvinken van wat genres en artiesten, kun je direct beginnen met luisteren.

MixRadio nu beschikbaar voor Android en iOS

LINE heeft laten weten dat iedereen met een iOS- of Android-apparaat de gratis muziekstreamingdienst MixRadio nu kan downloaden. MixRadio ls een gemakkelijk te gebruiken en gepersonaliseerde muziekstreamingdienst, maar die termen zijn zo vaag en breed, dat het eigenlijk op elke dienst slaat. Met de app kun je speciale mixes maken van je eigen muziek of van de muziek waarvan de applicatie denkt dat je die leuk gaat vinden. Verder vind je in de app bestaande mixes, die zijn gebaseerd op genres, humeur of specifieke momenten.

MixRadio is volledig gratis te gebruiken en onduidelijk is of LINE daar verandering in wil brengen. Wanneer je de app voor het eerst opstart, dan krijg je de vraag of je wil aangeven naar welke genres je vaak luistert. Je kunt er gelukkig meerdere tegelijkertijd kiezen. Daarna krijg je een groot raster met artiesten te zien. Heel even lijkt het erop alsof er geen einde aan komt, maar na een aantal artiesten te hebben gekozen (nadat je een artiest kiest, stelt MixRadio er nog eens drie extra voor), kun je direct beginnen met het beluisteren van muziek.

MixRadio werd voor het eerst opgericht in 1999, toen de zanger Peter Gabriel het bedrijf On Demand Distribution (OD2) oprichtte. In 2004 fuseerde dit bedrijf met een ander bedrijf, dat daarna werd overgenomen door Nokia. Toen werden de eerste stappen gezet tot het MixRadio dat we vandaag de dag kennen. In 2012 voerde Nokia een verandering door: MixRadio zou voortaan Nokia MixRadio heten en Windows Phone-exclusief worden. Maar niet lang daarna kocht Microsoft de rechten voor de dienst over en verkocht die door aan LINE.

MixRadio


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)