‘Google wil SoundCloud overnemen voor 500 miljoen dollar’

05 januari 2017 1 Minuut 0 Reacties
soundcloud-wolk

Als we nieuwe geruchten mogen geloven dat is Google voornemens om SoundCloud over te nemen voor een bedrag van 500 miljoen dollar. Dat is omgerekend en afgerond 473 miljoen euro wat de zoekmachinegigant voor de streamingdienst zou neerleggen.

500 miljoen dollar voor SoundCloud – gerucht

Google zou voornemens zijn SoundCloud over te nemen voor een bedrag van 500 miljoen dollar (zo’n 473 miljoen euro). Eerder zou Spotify de muziekstreamingdienst al willen overnemen, maar die deal bleek later niet door te gaan. Echter, SoundCloud blijft het maar moeilijk hebben met concurrentie van onder meer Apple en Google en is dus haastig op zoek naar een koper. Zelf biedt de dienst een betaald abonnement aan van 10 dollar per maand, maar dat is nog niet erg populair in de Verenigde Staten; elders is het niet beschikbaar.

Het bedrijf heeft eerder gemeld dat het een miljard dollar waard zou zijn. Maar als de geruchten kloppen, dan zou Google daar dus de helft van willen betalen. Mocht Google de streamingdienst, met 175 miljoen gebruikers, overnemen, dan is het niet duidelijk wat die daar aan heeft. Dit is een dienst waar veel zelfstandige artiesten hun muziek naartoe kunnen uploaden en gratis kunnen aanbieden aan gebruikers. Het zou echter wel het muziekaanbod van Google, met Google Play Music, flink kunnen uitbreiden met originele en unieke content.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)