Google Stadia-update moet gamen op Android-telefoons verbeteren

12 juni 2020 1 Minuut 0 Reacties
google-stadia-verzameling

Het staat nog in de kinderschoenen, maar Google komt nu met Stadia-ondersteuning voor alle Android-telefoons. Het maakt deel uit een flinke update die nu naar Stadia komt, waaronder onder andere aanraakbesturing voor mobiel beschikbaar komt voor de gamestreamdienst.

Google, Samsung en Asus

Als je telefoon de Stadia-app kan installeren en het is een Android-telefoon, dan kun je daar vanaf nu ook Stadia-spellen op spelen. Het is echter nog in de experimentele fase, waardoor Google waarschuwt dat dit mogelijk niet op elke telefoon soepel zal verlopen. Vooral Google, Samsung, Asus en Razer-telefoons schijnen te kunnen rekenen op een betere ervaring, dankzij de Stadia-app.

  • Als je aan het experiment wil meedoen, dan kun je de volgende stappen ondernemen:
  • Installeer de Stadia-app op je telefoon.
  • Open hem en ga via het Instellingenmenu naar de Experiments-tab.
  • Tik op ‘Play on this device’.

Google update de dienst ook met aanraakbesturing tijdens het gamen. Hiermee heb je een soort digitale laag op je telefoon waardoor je ondanks dat je knopen vrij pontificaal in beeld staan, je toch volop van de game kunt genieten. Ze zijn namelijk ‘doorzichtig’.

Google Stadia

Google Stadia is een cloud-gamingdienst gelanceerd tegen het einde van 2019. Het principe is dat je vanaf allerlei toestellen een game laadt op een server. Hierdoor hoef je niet het mooiste en het beste in huis te hebben qua tech. Het zware werk wordt namelijk gedaan door die server gecombineerd met je internetverbinding. Je kunt nu tijdelijk de Pro-versie van Stadia gratis uitproberen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)