Gameboy-spellen spelen op je tv met Hdmyboy

03 december 2014 1 Minuut 0 Reacties
hdmyboy

Op Kickstarter loopt momenteel een project van een stel gasten die een speciale Gameboy maken, waarmee je die games op je tv kunt spelen.De groep creatievelingen is al hard op weg en heeft op moment van schrijven ruim 18.000 euro van de 65.000 binnen.

Hdmyboy op Kickstarter

Mocht je al wat ouder zijn, dan is het goed mogelijk dat je nu een oude (grijze) Gameboy (je weet wel, die met dat groene schermpje) in de lade hebt liggen (of achter glas in een mooie vitrinekast). Met een beetje mazzel werkt-ie nog en kun je er je Gameboy-spellen op spelen, wanneer je vier batterijen achter in het klepje verstopt. Maar mocht je dat geluk niet hebben en is je Gameboy stuk, check dan even dit Kickstarter-project. Wellicht dat het je probleem kan oplossen, wanneer je terug verlangt naar dat goede, oude 8-bit-tijdperk.

Het Kickstarter-project gaat over de Hdmyboy: een Gameboy-vervanger die je oude Gameboy-spellen afspeelt, maar dan in Full HD op je grote televisie. Wanneer je genoeg geld doneert (nu minstens 125 euro, exclusief zeven euro verzendkosten), krijg je ergens in 2015 de Hdmyboy binnen. Je krijgt dan ook een speciale schroevendraaier meegeleverd. Waarom? Omdat je je oude Gameboy moet open schroeven en de Hdmyboy tussen de voor- en achterkant van je Gameboy moet plaatsen. Je maakt je eigen Gameboy dus even twee keer zo dik.

Met een NES-controller kun je vervolgens het apparaat bedienen. Mocht je nou geen grijze Gameboy hebben, dan is dat geen probleem. De Hdmyboy komt in verschillende kleuren, dus jouw kleur zal er ongetwijfeld tussen zitten. Met nog 23 dagen te gaan, is de projectstarter nog op zoek naar meer dan 40.000 euro, dus wil je dat dit project het haalt, check dan de Kickstarter-pagina van het project. Je kunt vanaf een euro al doneren. Wil je het helemaal gek maken, dan kun je er ook voor kiezen om duizend euro of meer te geven.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)