Er komt mogelijk een goedkopere Xbox Series X aan

27 juni 2020 1 Minuut 0 Reacties
xbox-series-x

De aankomende console van Microsoft, Xbox Series X, krijgt waarschijnlijk een goedkoper broertje. Er is een intern document bij Microsoft gelekt waaruit blijkt dat er een low-budget variant komt.

Xbox Lockhart

The Verge schrijft over een document dat deze maand bij Microsoft is opgesteld waarin wordt gerefereerd aan ‘Lockhart’. Dit is een budget-console voor mensen die wel de Xbox Series X-ervaring willen, maar dan op 1080p-beeldkwaliteit. De kans is aanwezig dat het gaat om een gameconsole die alleen via cloud werkt, dus zonder disklezer.

Het bestand spreekt ook over een Xbox Series X-developer kit, die ontwikkelaars gebruiken om games te ontwikkelen voor de nieuwe console. Het lijkt erop dat Lockhart dus echt een afgeslankte variant van het nieuwe paradepaardje van Microsoft is, in plaats van een nieuw soort Xbox One. Het apparaat zou in ieder geval aanzienlijk minder werkgeheugen hebben (7,5GB versus 13,5GB) en een GPU van vier teraflops in plaats van twaalf.

Xbox Series X versus PlayStation 5

Het gaat allemaal om informatie die nog niet door Microsoft is bevestigd. Voor zover officieel bekend komt het bedrijf vooralsnog alleen met de Xbox Series X. Toch is het hopelijk wel iets waar aan wordt gewerkt.

Zeker nu PlayStation 5 en Xbox Series X ongeveer tegelijkertijd verschijnen, kunnen gamers hierdoor makkelijker worden verleid om toch voor twee consoles te kiezen. Mits de portemonnee het toelaat, en die zal het eerder toelaten met een goedkopere variant van Xbox Series X.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)