Dolby Atmos verschijnt in iTunes – 140 films met Atmos beschikbaar

13 augustus 2018 1 Minuut 1 Reacties
iTunes-Atmos

In de herfst van 2017 liet Apple weten zijn filmbibliotheek iTunes een upgrade te geven met 4K HDR (of Dolby Vision), zonder extra kosten voor abonnees. Nu is het de beurt aan Dolby Atmos en Apple heeft inmiddels al meer dan 140 films voorzien van de Atmos-soundtrack.

Apple is begonnen met het gratis upgraden van films en series met de Dolby Atmos-soundtrack, natuurlijk mits de content ook in Atmos uitgebracht is. Je hoeft hier als abonnee niets extra voor te betalen; de film of serie die je reeds aangekocht hebt wordt automatisch voorzien van een Atmos-soundtrack.

Om de Atmos-tracks te kunnen beluisteren heb je echter wel een Apple TV 4K mediaspeler nodig, voorzien van tvOS 12. Momenteel is die software alleen nog in betavorm te downloaden, maar daarmee krijg je dus wel toegang tot de Atmos-bibliotheek binnen iTunes. De uitrol vindt geleidelijk plaats en vooralsnog hebben gebruikers uit de VS het meest uitgebreide aanbod. Daar zijn reeds 141 films met Dolby Atmos beschikbaar voor abonnees, waaronder de nieuwste Mission Impossible en Transformers: The Last Knight.

De verwachting is dat het aanbod nog verder uitgebreid wordt voordat tvOS 12 officieel uitgebracht wordt, wat ergens in het najaar moet gebeuren. Overigens is Dolby Atmos niet gebonden aan 4K HDR. Er zijn ook HD-films met Dolby Atmos soundtrack beschikbaar.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Michiel Thijssen

Michiel Thijssen
13 augustus 2018 om 12:50

Handig voor als je bepaalde films reeds gekocht hebt in iTunes. Wat ze er niet bij vertellen, is dat ‘toevallig’ bepaalde films die geupgrade worden met Atmos, dit weekend doodleuk met enkele euro’s in prijs zijn verhoogd.

Inloggen