De beste films voor je thuisbioscoop: filmtips juni 2014

30 juni 2014 5 Minuten 0 Reacties
Filmtips-filmkabouter

Elke maand zetten we samen met De Filmkabouter de beste films en series voor je thuisbioscoop en films waarmee je het meeste uit je home cinema systeem haalt op een rij.

Ook bespreken we zo nu en dan films en series die juist niet aan te raden zijn. De Filmkabouter tipt voor Homecinema Magazine drie films die in de maand juni uitkomen of uitgekomen zijn op Blu-ray disc en dvd.

Films juni 2014

Juni 2014 zit er alweer helemaal op! En dat betekent dat het tijd is voor een overzicht van de nieuw uitgekomen films deze maand. We zetten er drie in het zonnetje. Dit keer zijn dat een erg knap gemaakte animatiefilm die zeker niet alleen leuk is voor de jeugd; een ingetogen zwart-witte Oscargenomineerde en een muzikale klassieker.

THE LEGO MOVIE

Blijft het leuk om anderhalf uur te kijken naar geanimeerde Legopoppetjes? Het antwoord is alleen te geven in Caps Lock: JAZEKER! The Lego Movie is een achtbaan aan felle kleuren, bekende Hollywood stemmen, grapjes voor jong en oud en Lego-nostalgie. Zo komen alle special edition gebouwen en figuurtjes vrolijk voorbij in de avontuurlijke komedie. In de film volgen we een welbekend geel poppetje met de naam Emmet (Chris Pratt). Hij is doorsnee burger in zijn Lego dorp en werkt als bouwvakker, tot hij op een dag een mysterieus meisje ziet scharrelen op zijn bouwplaats en hij op onderzoek gaat. Per ongeluk belandt hij in een situatie waarbij het meisje, Wyldstyle, hem aanziet voor een held waar een oude voorspelling over spreekt. Emmet wordt meegesleurd in een wilde reis door diverse Lego landschappen met als doel: het gezamenlijk uitschakelen van de kwaadaardige President Business, die de Lego wereld wil vernietigen. The Lego Movie gaat een hele goede kans maken om volgend jaar de Beste Animatiefilm Oscar binnen te halen. Het verhaal loopt als een trein, de visuals zijn prachtig en de personages en locaties zijn een feest van herkenning. De stemmen in de film worden vertolkt door niet de minste Hollywoodsterren: van Morgan Freeman en Will Ferrell tot Channing Tatum en Liam Neeson. En heb ik al vermeld dat Batman een grote rol speelt in The Lego Movie? Puur goud. Kijk The Lego Movie met je kids, met je vrienden of in je eentje en gegarandeerd zing je nog een week na het zien van de film mee met het deuntje uit Everything is awesome! De film is werkelijk waar 100% awesome. Kopen: Bol.com

Advertentie

NEBRASKA

Een film van een totaal ander kaliber is Nebraska, een zwart-witte tragikomedie die afgelopen maart in de race was voor 6 Oscars. Met prachtige acteerprestaties, oude acteurs die je al een tijdje niet meer in de hoofdrol hebt gezien en Saul Goodman uit Breaking Bad in een belangrijke bijrol. Nebraska verhaalt over een oude, bijna dementerende man (Bruce Dern) die gelooft het winnende lot in een loterij te hebben gewonnen. De prijs moet echter worden opgehaald in Nebraska, en laat dat nou een enorm eind weg zijn. Niemand is overtuigd van de geloofwaardigheid van het lot of de prijs, maar toch besluit zijn zoon (Will Forte) om met papalief in de auto te stappen richting het binnenland van Amerika. Onderweg rakelt de oude man zijn jeugdherinneringen op en sluiten andere familieleden ook aan bij de reis.

Nebraska zit vol momenten waarbij een lach en een traan elkaar snel opvolgen. De twee personen die hiervoor zorgen in eigenlijk elke scène waar ze inzitten, zijn Bruce Dern (de oude vader) en June Squibb (als zijn vrouw). Alhoewel de film zeer traag verloopt en het zwart-witte kleurspectrum niet heel toegankelijk zal zijn voor menig filmkijker, is Nebraska een juweeltje. Bereid je voor op een filmavond die je nog lang zal bijblijven! Kopen: Bol.com

A HARD DAY’S NIGHT

Als laatste wil ik even stilstaan bij een heruitgebrachte muzikale klassieker op dvd en Blu-ray: A Hard Day’s Night, de eerste film die The Beatles ooit maakten. Vol met de liedjes en grapjes – nu in veel betere kwaliteit, met 2 uur aan bonusmateriaal! Het origineel komt uit 1964 en was een grote hit bij zowel fans als critici. In A Hard Day’s Night volgen we de vier Beatles in een soort mockumentary . Ze spelen zichzelf, maar net wat karakteristieker en met meer slapstickgrapjes, terwijl ze van Liverpool naar Londen reizen voor een televisieoptreden. Gedurende de reis vechten de jongens tegen de verveling en gaan ze op avontuur uit. De film hangt aan elkaar van improvisatie: zowel de gebeurtenissen als de teksten van The Beatles waren niet gescript. Zo kwam de sippe uitdrukking van Ringo tijdens zijn solo-scènes niet door een daverend acteertalent, maar door een heftige kater van de nacht ervoor.

A Hard Day’s Night is een cultklassieker die in 1964 al een bioscoophit was. Een must-see voor elke Beatles-liefhebber! Kopen: Bol.com

Meer filmtips

Welke van deze films spreekt jou het meeste aan? En wat voor filmtips zou je graag volgende maand van ons ontvangen? Laat het vooral weten in de reacties! Bekijk ook de filmtips van de afgelopen maanden. Wil je meer leuke en interessante film- en kijktips? Neem dan een abonnement op het YouTube-kanaal van De Filmkabouter.

Reacties (0)