CloudPlayer: eigen muziek beluisteren via de cloud op Android

17 juni 2015 2 Minuten 1 Reacties
cloudplayer-android

CloudPlayer is een Android-muziekspeler die je eigen muziek afspeelt vanuit de cloud, bijvoorbeeld via je Microsoft OneDrive-opslag. Het biedt een alternatief voor al die betaalde streamingdiensten, waar je gewoon kunt luisteren naar je reeds gekochte cd's en nummers.

CloudPlayer haalt reeds gekochte muziek uit de cloud

Mocht je nog niet overgehaald zijn om over te stappen op een betaalde muziekstreamingdienst zoals Rdio, Spotify, Xbox Music, Google Play Music of een andere dienst, omdat je eigenlijk nog niet muziek fysiek koopt en daarna de cd ript naar je pc, dan hebben we goed nieuws. Tenminste, wanneer je een Android-apparaat thuis hebt liggen dan. Want op dat platform is nu de CloudPlayer beschikbaar: een muziekspeler die je muziek uit de cloud haalt en afspeelt, zodat je al die nummers niet meer op je smartphone of tablet hoeft te zetten.

Het werkt heel simpel: je downloadt de CloudPlayer-applicatie uit Google Play, via de link die je onderaan dit bericht vindt, meldt je aan met je Google-account en kiest vervolgens een cloudopslagdienst die je wilt gebruiken voor het streamen van je muziek. Je kunt kiezen uit Dropbox, Microsoft OneDrive en Google Drive. Persoonlijk heb ik gekozen voor Microsoft OneDrive, omdat al mijn reeds gekochte albums (ja, ik koop nog cd’s) al op dat cloudplatform staan, zodat ik de muziek kan streamen naar mijn Xbox One via de Xbox Music-applicatie.

Maar omdat Xbox Music op Android mij niet toestaat mijn eigen muziek te streamen, zoals dat dus wel kan via Xbox One of Windows Phone, ben ik erg blij met dit alternatief. Mocht je je muziek ook offline beschikbaar willen maken, dan is dat ook geen probleem voor de CloudPlayer. Je kunt ook je muziek uploaden naar Google Play Music, maar daar heb je een creditcard voor nodig, ondanks het feit dat die functie gratis te gebruiken is. Je kunt de applicatie zeven dagen lang gratis gebruiken, daarna kost-ie je eenmalig 5,35 euro.

CloudPlayer


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Tsjikke

Tsjikke
01 september 2018 om 08:25

Hoe stel ik cloud play

Inloggen