CBS kondigt eigen streamingdienst aan

17 oktober 2014 1 Minuut 0 Reacties
cbs-big-bang-theory

Net als HBO wil ook de zender CBS losbreken van de kabel en is daarom nu al gestart met een eigen streamingdienst. De on demand-zender biedt live-uitzendingen van veertien grote markten van CBS en vijftien van z'n meest populaire shows.

CBS los van de kabel

Gisteren hadden we het nieuws dat HBO wil losbreken van de kabel en vandaag zien we dat CBS precies hetzelfde wil doen. CBS heeft namelijk nu al een eigen streamingdienst opgezet, bereikbaar voor Noord-Amerika, genaamd CBS All Access. Je kunt daarvoor een abonnement afsluiten, kost Noord-Amerikanen 5,99 dollar, en krijgt daarmee toegang tot verschillende live-uitzendingen voor de veertien grootste markten; later volgen er ongetwijfeld meer. Ook kun je er de vijftien meest populaire shows bekijken, nadat ze zijn uitgezonden op tv.

Natuurlijk vind je er ook oudere seizoenen terug van een aantal andere series, zoals The Good Wife, Blue Bloods of Survivor. Overigens biedt de dienst gratis toegang tot oude series als Star Trek, Cheers, MacGyver, Twin Peaks en CSI:Miami en tot exclusieve events als The Grammy Awards, The Academy Of Country Music Awards, The Victoria’s Secret Fashion Show en meer. Ook al kun je nu al sommige oudere series bij andere streamingdiensten vinden, lijkt het ons logisch dat CBS alle nieuwe seizoenen en andere content voor z’n eigen dienst houdt.

CBS heeft aantal leuke shows, maar het is nog maar de vraag of mensen het bedrag van zes dollar maandelijks willen neerleggen voor series die ze ook op de ‘normale tv’ kunnen bekijken. Daarnaast is het zo dat series als The Big Bang Theory, CSI, David Letterman en 2 Broke Girls nou niet de productiewaarde hebben van, noem eens wat, Game of Thrones van HBO of House of Cards van Netflix. Wanneer er of de dienst ook naar Nederland toe komt, heeft het bedrijf nog niet bekendgemaakt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)