Binnenzitten? Dit zijn de beste series op Amazon Prime Video

17 maart 2020 8 Minuten 2 Reacties
Amazon Prime Video Apple TV

Of je nu stiekem tijdens het thuiswerken een streamingdienst kijkt of afleiding zoekt van alle corona-actualiteiten op Nederlandse televisiezenders: Amazon Prime Video is 24/7 geopend om ons te vermaken met actie, fantasie, comedy en meer. Waar moet je beginnen? We tippen een aantal sterke series van Amazon Prime Video.

Star Trek: Picard

De nieuwste ster in het Amazon Prime Video-universum is een serie van Star Trek, in het bijzonder Picard. De reeks over Starfleet speelt zich eeuwen van nu af en draait om verschillende rassen die samenwerken en allerlei planeten bezoeken. Hier ontmoeten ze nieuwe rassen en is er elke aflevering een aantal problemen dat opgelost moet worden. Er zijn inmiddels door de jaren heen (al sinds 1966) vele Star Trek-series geweest, waarvan The Next Generation waarschijnlijk het bekendst is. Hierin speelt Patrick Stewart Jean-Luc Picard, de kapitein van het ruimteschip Enterprise. In Star Trek: Picard volgen we Picard, die vreemde dromen heeft over Data en iets met ‘dochter’. Hij besluit op zoek te gaan naar het antwoord op deze droom en er ontvouwt zich een heftig avontuur.

Undone

Aan de animatieserie Undone werkte de Nederlandse kunstenaar Hisko Hulsing mee. Hij regisseerde deze semi-realistische animatieserie over een vrouw die er alles aan doet om te zorgen dat haar vader niet overlijdt. Interessant detail: hij is al dood. De vrouw, Alma, heeft nadat ze bijna omkomt in een ongeluk een gave gekregen en in Undone leert ze daarmee omgaan. De makers van BoJack Horseman (Kate Purdy en Raphael Bob-Waksberg) hebben Undone gemaakt en de serie wordt geroemd om zijn bijzondere animatiestijl, emotionele verhaal en humor. En, leuk voor techies: het is voor het eerst dat een serie compleet met rotoscoopanimatietechniek is gemaakt.

Modern Love

Modern Love laat zich het beste vergelijken met Netflix’ Easy. Ook hierin volg je elke aflevering andere mensen en hun liefdesperikelen. Van een vrouw die date en date en maar niet de juiste man vindt, tot een koppel dat al lang getrouwd is en niet weet of het daar goed aan doet. Er zitten grote sterren in de serie, waaronder Tina Fey, Anne Hathaway en Dev Patel, die allen mensen in New York spelen gebaseerd op de columns Modern Love uit The New York Times. Soms zijn het zoetsappige verhalen, maar er komen ook harde, pijnlijke waarheden over relaties anno 2020 aan bod. Elke aflevering duurt een half uur en je zal merken dat het ene verhaal zich beter voor dit korte format leent dan het andere, maar ze kunnen interessante inzichten geven in bijvoorbeeld je eigen relatie.

The Expanse

Voor The Expanse is een heel universum gecreëerd dat zo de echte toekomst zou kunnen zijn; dat is wat deze serie zo sterk maakt. Als je de schrijver James S.A. Corey kent, dan ken je waarschijnlijk en de Expanse-boeken wel. En dan weet je waarschijnlijk ook dat die schrijver uit twee personen bestaat, namelijk Daniel Abraham en Ty Franck. Samen hebben zij die wereld geschapen. Het verhaal in die wereld speelt zich honderden jaren van nu af. De mens heeft een groot gedeelte van de ruimte opgeëist en daardoor wonen mensen nu niet alleen op aarde, maar ook op Mars en verder. In de sci-fi-tv-vertaling van het boek kun je genieten van prachtige ruimteplaatjes, geweldige visuele effecten en een geweldige cast. Die cast is enorm divers en bevat onder andere Chad L. Coleman en Dominique Tipper.

The Marvelous Mrs. Maisel

Deze grappige serie vertelt het originele verhaal van een huisvrouw in de jaren ’50 die nadat haar man haar verlaat comedian wordt. Haar leven is tragisch, maar tegelijkertijd haalt ze enorm veel vreugde uit onder andere haar stand-up comedy. Geweldig gespeeld door Rachel Brosnahan, groei in deze serie van Amy Sherman Palladino (Gilmore Girls) helemaal mee met die Marvelous Mrs. Maisel. Er zijn al drie seizoenen op de streamingdienst te vinden, waarin naast het verhaal van mevrouw Maisel ook diverse actualiteiten voorbij komen die zo hun impact hadden op de wereld.

The Man in the High Castle

Wat als de Duitsers de Tweede Wereldoorlog hadden gewonnen? Dan hadden ze volgens The Man in the High Castle de ene helft van Amerika aan Japan overgelaten (de Westkust) en de Oostkust voor henzelf gehouden. In deze serie, gebaseerd op het boek van Phillip K. Dick, kun je zien in welke dystopie de wereld terecht had gekomen. En natuurlijk betekent het dat er ook een groep opstaat die het er niet zo mee eens is. Hoe die de Duitsers het hoofd bieden, dat zie je in The Man in the High Castle. Of misschien niet, want dit is een thriller die lang niet altijd het achterste van zijn tong laat zien.

Transparent

Jeffrey Tambor speelt in Transparent een man die op vrij late leeftijd besluit als vrouw door het leven te willen gaan. Wat volgt is natuurlijk het uiten aan het gezin en dat heeft zo zijn weerslag. Het is enerzijds een heel pijnlijke optekening, omdat deze vrouw pas zo laat is met haar transitie, maar anderzijds is de interactie die ze heeft met andere mensen weer enorm grappig en soms zelfs wat koddig. Het is niet volop comedy, want deze reeks barst van de zware onderwerpen en grote levensvragen, maar het is zo mooi vertelt dat je uiteindelijk blij zal zijn dat er al vijf seizoenen van bestaan.

Tom Clancy’s Jack Ryan

Het is niet voor niets dat Tom Clancy een heel arsenaal aan fantastische boeken schreef, waar ook weer kaskrakers van games uit zijn voortgekomen: hij weet elke keer weer met een spannend verhaal op de proppen te komen, waarin de CIA eigenlijk altijd wel een rol heeft. In Jack Ryan speelt John Krasinski (The Office, A Quiet Place) de hoofdrol van de CIA-medewerker Jack Ryan. Hij moet achter een terrorist aan en nog meer problemen oplossen die niet altijd alleen het Amerikaanse leven bedreigen, maar dat van de hele wereld. Reken op spectaculaire actie en toffe slimmigheden van een jonge agent.

Good Omens

Een iets lichtere serie is Good Omens, waarin een engel en een demoon samen moeten werken. Hoewel ze elkaar met een passie haten, ontwikkelen ze in hun missie op aarde ook waardering voor elkaar. Ze moeten namelijk gezamenlijk het einde van de wereld zien te stoppen (de Anti-christ) en die komt in kindvorm. Geweldig acteerwerk van David Tennant (Doctor Who) en Michael Sheen (Masters of Sex) met simpelweg elke aflevering weer veel momenten waarop je glimlacht of zelfs buldert van het lachen. Het verschil tussen de twee kon niet groter zijn, maar daardoor is de liefde tussen de mannen ook extra bijzonder (en vreemd genoeg: herkenbaar!).

Fleabag

Fleabag biedt een grappige en realistische vertelling over een jonge vrouw in Londen. Een moderne, jonge vrouw in Londen die wat sekscapades niet uit de weg gaat en sowieso regelmatig met het onderwerp in aanraking komt. Fantastisch gespeeld door Phoebe Waller-Bridge die zowel de vreemde uitspattingen des levens weet over te brengen als de diepe dalen. Deze comedy pakt het heel anders aan dan de meeste andere comedies en dat is voornamelijk te dachten aan Waller-Bridge, die niet alleen de hoofdrol speelt, maar ook de seriemaker is. Grappig: ze doorbreekt regelmatig de vierde muur en spreekt je rechtstreeks aan in de camera.

The Boys

Deze Amazon Prime Video-original draait om zeven superhelden die zich staande moeten houden in de gewone wereld. Superhelden worden in The Boys namelijk als een soort marketingtool gebruikt. En ze hebben niet bepaald de goede harten en excellente reputatie als Superman. The Boys zijn eigenlijk maar een stel vervelende personen, die vreemd genoeg wel heel prettig zijn om naar te kijken. Dit zijn superhelden zonder glans: corrupt, uitgeblust en altijd op zoek naar conflict. In de cast onder andere Karl Urban (Billy Butcher), Jack Quaid (Hughie Campbell) en Erin Moriarty (Annie January). Deze rauwe, duistere serie is niet voor iedereen, want het snijdt moeilijke onderwerpen aan, waaronder #metoo.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

Frans

Frans
18 maart 2020 om 20:25

Star trek picard is wel een goede serie. Maar er is meer te zien.

Inloggen
Diana

Diana
19 maart 2020 om 07:57

Ook al wil je het graag je kan alleen met creditcard betalen. Dit geeft mij maar vele andere niet de mogelijkheid. Eerst iDEAL.

Inloggen