‘Beats wordt Apple Music, komt volgende maand uit’

14 mei 2015 1 Minuut 0 Reacties
beat-apple

Naar verluidt komt de muziekstreamingdienst van Apple, die niet Beats maar Apple Music zou gaan heten, volgende maand al uit. Daarnaast zou de dienst worden voorzien van een sociaal netwerk voor artiesten.

Gerucht: Apple Music wordt de naam van Apples muziekstreamingdienst

We hebben het al eens eerder gehoord: Apples muziekstreamingdienst zou volgende maand worden aangekondigd tijdens de WWDC-presentatie en aan het einde van die maand al worden uitgebracht. En vandaag horen we dit nogmaals, waardoor het een hardnekkig gerucht wordt. Ook is naar buiten gekomen dat de nieuwe dienst niet onder de naam Beats zal voortleven, maar onder de naam Apple Music. Bovendien zou de iOS-applicatie van de service worden gebouwd op de nu al vrijgegeven Music-app, die kwam met iOS 8.4.

Een opvallend detail is dat Apple ook een sociaal netwerk voor artiesten zou willen lanceren binnen de dienst. Of beter gezegd: opnieuw zou willen lanceren. iTunes heeft een soortgelijk idee al eerder uitgeprobeerd, onder de naam Ping, maar dat is geen succes geworden. In tegenstelling tot dat sociale netwerk, zouden nu alleen de artiesten een profiel kunnen aanmaken en daarop kunnen zetten wat ze maar willen. ‘Gewone’ gebruikers kunnen er vervolgens op reageren of de functies compleet negeren door hem uit te zetten.

Apple is op dit moment bezig om deals te sluiten met platenlabels, die binnenkort naar buiten worden gebracht. Uit die plannen komt naar voren dat het bedrijf uit Cupertino luisteraars wel een vorm van een gratis luisterperiode willen aanbieden, bijvoorbeeld voor een periode van één maand tot drie maanden. Android-eigenaars zouden niet achtergesteld worden door Apple, aangezien het van plan is om naast de integratie binnen Apple TV, iOS en iTunes, ook een Android-applicatie van de grond af aan op te bouwen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)