Beats-muziekstreamingdienst komt mogelijk naar Android

04 februari 2015 1 Minuut 0 Reacties
beats-apple

Apple heeft grote plannen voor de aankomende muziekstreamingdienst Beats. Naast een diepe iOS-integratie, komt de dienst mogelijk ook naar Android. Windows Phone wordt overgeslagen.

Apples Beats komt naar Android?

Er gaan al wat langer verhalen rond over Apple die voornemens is Beats diep in de eigen hard- en software te integreren, maar daar wil het bedrijf uit Cupertino het mogelijk niet bij laten. Android-eigenaars zouden niet achtergesteld worden door Apple, aangezien het van plan is om naast de integratie binnen Apple TV, iOS en iTunes, ook een Android-applicatie van de grond af aan op te bouwen. Een Windows Phone-versie staat niet in de planning en dat is niet zo gek: met Windows 10 in aantocht zou dat ook alleen maar verspilde moeite zijn.

Nu heeft directeur Tim Cook al eens aangegeven dat Apple best Android-applicaties wil maken, maar alleen wanneer het logisch is. Een een app voor een muziekstreamingdienst kan alleen maar positief uitpakken. Straks kun je wellicht met één abonnement de catalogus van Beats en iTunes tegelijkertijd doorzoeken en te allen tijde de persoonlijke playlists en het sociale netwerk van Beats bereiken. Ook kun je direct aangeven welke tracks je offline wil beluisteren en gaat Beats diensten als iTunes Match en Radio niet in de weg staan.

Onbekend is nog wanneer de dienst live zou gaan. Wel is naar buiten gekomen, dus niet officieel bekendgemaakt, dat de muziekstreamingdienst goedkoper wordt dan de concurrentie, met acht dollar per maand (maar dat zou betekenen dat platenmaatschappijen akkoord zijn gegaan met lagere prijzen). Beats zou oorspronkelijk in maart 2015 gelanceerd moeten worden, maar wellicht wordt het niet eerder dan juni 2015. Het is in elk geval duidelijk dat, mocht de info kloppen, Apple de streamingmarkt serieus gaat nemen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)