Atari werkt aan comeback na dertig jaar

16 juni 2017 1 Minuut 0 Reacties
Atari

Atari werkt aan een comeback, dertig jaar nadat het bedrijf achter de roemruchte spelconsole zijn laatste spelletjes uitbracht. Op www.ataribox.com is een geheimzinnig filmpje te zien met een flits van een nieuwe console.

Play Store

Atari is alweer een tijdje terug als game-ontwikkelaar. In de downloadwinkels voor Android en iOS zijn al wat spelletjes te vinden die het best goed doen. Zoals Roller Coaster Tycoon 4 Mobile, dat in de Play Store van Google al een kwart miljoen keer is gedownload.

Nieuwe console

Atari wil echter meer. Het bedrijf gaat weer hardware uitbrengen in de vorm van een spelconsole die erg doet denken aan de consoles uit de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw. Dat blijkt uit een filmpje op de website ataribox.com. De antieke consoles hadden een soort houten paneel aan de voorkant. Dat hout keert ook weer terug in de nieuwe spelcomputer. Het filmpje is over weinig duidelijk, maar over dit onderdeel wel.

Hout

Atari heeft tijdens gamebeurs E3 al het een en ander laten doorschemeren. Maar weinigen geloofden echt dat het bedrijf, dat na een faillissement enkele jaren geleden weer tot leven is gewekt, echt serieus was. De CEO van het bedrijf, Fred Chesnais, heeft gemeld dat het nieuwe product al jaren in ontwikkeling is. Hij bevestigde ook dat er hout, of iets dat op hout lijkt, in het design van de nieuwe console wordt verwerkt. De hardware wordt gebaseerd op die van een pc, meldde Chesnais ook nog. Maar hij hield tot dusver zijn mond over andere details van het project.

Nostalgie

Atari lijkt te profiteren van een nostalgie-trend die momenteel door de game-wereld vaart. Daar heeft ook de NES Classic van Nintendo zijn succes aan te danken. Als Atari zijn product op dezelfde wijze weet te slijten, zou Atari met zijn nieuwe console nog wel eens wat potten kunnen breken in de winkels.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)