Apple TV-app op LG-televisies ondersteunt nu Dolby Atmos

30 juni 2020 1 Minuut 0 Reacties
Dolby-Atmos-2

Er is nu een update voor de Apple TV-applicatie op LG-televisies beschikbaar die ondersteuning voor Dolby Atmos toevoegt. Daarnaast wordt Atmos nu ook ondersteund wanneer je content via Apple AirPlay 2 afspeelt, wanneer je dus streamt vanaf een ander apparaat in je lokale netwerk.

Dolby Atmos voor Apple TV-app op LG-tv’s

De Apple TV-app is al sinds februari 2020 beschikbaar voor LG-televisies. En sindsdien klagen gebruikers over het gebrek aan ondersteuning van Dolby Atmos. In een reactie daarop hebben beide bedrijven beloofd dat die ondersteuning er later zou zijn en wordt uitgebracht middels een update. Nu is het moment eindelijk daar. Wanneer je versie 1.0.22 namelijk downloadt van de Apple TV-app op ondersteunde LG-tv’s met webOS, dan kun je voortaan je content bekijken met support voor Atmos. Daarmee lossen de bedrijven dus officieel hun belofte in.

Dolby Atmos is ook beschikbaar wanneer je content streamt via Apple AirPlay 2. Dat betekent dat wanneer je een Atmos-film vanaf je iPhone of iPad naar de tv stuurt via AirPlay 2, je films in Atmos en 4K Dolby Vision worden afgespeeld. De Apple TV-app is eveneens beschikbaar op Tizen-televisies van Samsung, evenals een aantal Roku- en Fire TV-apparaten, maar het is vooralsnog niet duidelijk of Atmos ook daarop geactiveerd wordt met de meest recente update. En anders kun je natuurlijk alsnog een Apple TV-mediaspeler in huis halen.

Reacties (0)