Apple Music deelt iTunes-bibliotheek niet

10 juni 2015 1 Minuut 0 Reacties
apple-beats-itunes

Apple Music biedt straks toegang tot ongeveer dertig miljoen nummers, maar dat is niet evenveel als iTunes, de muziekwinkel, aanbiedt. Zo zul je straks verschillen opmerken tussen Apple Music en iTunes: op het ene platform is een band wel beschikbaar en het andere weer niet.

Apple Music en iTunes verschillen van elkaar

Omdat hier verwarring over kan ontstaan willen we er even extra aandacht aan besteden: de muziekcatalogus van Apple Music is niet gelijk aan die van iTunes, de muziekwinkel van het bedrijf uit Cupertino. Wanneer Apple Music eind juni lanceert, dan heb je toegang tot dertig miljoen liedjes, maar je zult er ongetwijfeld nog een aantal gaan missen. Daar waar je bijvoorbeeld via iTunes muziek van The Beatles kunt aanschaffen, hoef je er niet op te rekenen dat je die muziek ook straks kunt streamen via de gloednieuwe dienst.

Apple noemt iTunes het hart van Apple Music en kan daarmee de suggestie wekken dat iTunes voor de muziekbibliotheek zorgt van Apple Music. Ergens is dat natuurlijk ook zo, maar voor het verkopen en streamen van muziek gelden weer verschillende rechten. Desondanks is het wel zo dat wanneer Apple iTunes niet zou hebben gehad en een streamingdienst van de grond af aan zou hebben moeten opbouwen, het muziekaanbod veel kleiner zou zijn geweest of meer in de buurt kwam bij die van Spotify, vanwege soortgelijke deals.

Ook is inmiddels bekendgemaakt dat Apple alle beschikbare muziek in 256kbps zal gaan streamen, in het AAC-formaat. Dat is ongeveer gelijk aan het 320kbps MP3-formaat, alleen nemen de nummers per stuk minder ruimte in beslag en kunnen ze dus ook sneller en met minder dataverbruik gestreamd worden. Wanneer je een nummer offline beschikbaar wilt maken en van dat nummer is een versie met een hogere kwaliteit beschikbaar, dan haal je die binnen. In de iTunes-winkel is het 256kbps ook de standaard voor de muziek.

Bron Bloomberg Via The Verge


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)