Amazon Prime Video komt naar Chromecast en Android TV

19 april 2019 1 Minuut 4 Reacties
Amazon-Instant-Video-Prime

Amazon heeft bekendgemaakt dat de app van Amazon Prime Video naar Android TV komt en ondersteuning voor Chromecast krijgt. Helaas heeft het bedrijf nog niet laten weten wanneer de app precies beschikbaar zal zijn.

Amazon Prime Video op Android TV

Google en Amazon hebben hun ruzie bijgelegd en dat heeft veel positieve consequenties. Niet alleen kan de Google Chromecast wederom via Amazon worden gekocht, ook mogen Android TV-gebruikers binnenkort de Amazon Prime Video-app verwelkomen op hun televisie. Tot op heden is het zo dat slechts een klein deel van de Android TV-televisies toegang hebben tot deze app, omdat die vooraf is geïnstalleerd door bijvoorbeeld Philips. Maar heb je een Android TV waar de app niet standaard op staat, dan kun je hem ook nergens downloaden.

Daarnaast komt er ook ondersteuning aan voor de Google Chromecast, waardoor je de series en films van Amazon Prime Video op elke tv kunt bekijken die is voorzien van een hdmi-aansluiting (je hebt dan geen Android TV nodig voor deze functie, die werkt ook op tv’s die niet ‘slim’ zijn). Helaas is nog niet bekend wanneer de Prime-app te downloaden zal zijn, maar daar komt mogelijk binnenkort verandering in. Ondertussen gaat Google de YouTube-app wederom uitbrengen voor de Amazon Fire TV-apparaten.

Reacties (4)