Accessoiremaker Hori maakt Joy-Con-controller met échte d-pad

23 maart 2018 1 Minuut 0 Reacties
hori-nintendo-switch-d-pad

De Nintendo Switch is voor veel mensen een fantastisch apparaat met maar weinig gebreken. Eén van de nadelen van de Joy-Con-controller is echter dat er geen fatsoenlijke d-pad (of vierpuntdruktoets) op zit. Hori wil daar verandering in brengen met een nieuwe accessoire.

Hori maakt Joy-Con met fatsoenlijke d-pad

Mocht je vaak retro- of vechtspellen (of zelfs retrovechtspellen) spelen op je Nintendo Switch en gebruik je daarvoor alleen de meegeleverde Joy-Cons, dan heb je ongetwijfeld gemerkt dat het wellicht iets minder fijn gamet zonder traditionele d-pad (ook wel vierpuntdruktoets genoemd). Het knopje, ontworpen als een grote plus, biedt gamers meer controle over de actie op het scherm — controle die de vier losse knoppen op de linker Joy-Con niet helemaal kunnen bieden. Accessoiremaker Hori wil nu een speciaal hulpmiddel uitbrengen.

Hori wil namelijk een Joy-Con met een fatsoenlijke d-pad uitbrengen. Dat klinkt heel mooi, maar er zijn wel dingen waar je rekening mee moet houden. Zo kun je deze Joy-Con alleen gebruiken in de draagbare modus van de Nintendo Switch (dus uit de dock). Daarnaast zit er geen gyroscoop of accelerometer in en moet je het zonder trilmotor doen. Ook ontbreken de SR- en SL-knoppen (maar die heb je toch niet nodig in de draagbare modus). Momenteel komt de controller alleen naar Japan; over een wereldwijde release is niets bekend.

Lees in ons onlangs gepubliceerde gameoverzicht welke games je nu moet spelen voor de Nintendo Switch.

Reacties (0)