8BitDo presenteert Pro-controller met twee extra knoppen achterop

16 maart 2021 2 Minuten 0 Reacties
8bitdo-pro-2

Controllerfabrikant 8BitDo heeft een nieuwe Pro-controller gepresenteerd, die beschikt over een aantal interessante functionaliteiten.

8BitDo, een populaire fabrikant van third-party gamecontrollers, is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de beste gameaccessoiresmaker van dit moment. Het bedrijf is onder meer verantwoordelijk voor controllers die je op je Nintendo Switch, pc en smartphone kunt gebruiken. Met de Pro 2-controller, een nieuw model, laat de fabrikant zien dat die nog genoeg verrassingen in petto heeft.

8BitDo Pro 2-controller aangekondigd

De SN30 Pro+-controller wordt gezien als één van de beste controllers die het bedrijf tot nu toe uitgebracht heeft. Die controller stelt je in staat een hoop zelf in te stellen. De knoppenindeling is zelf in te stellen, evenals de gevoeligheid van de triggers bovenop en de deadzones van de analoge knuppels. Mocht je bijvoorbeeld gewend zijn dat de A-knop (of de knop waarmee je acties bevestigt) onderop en niet rechts zit, dan kun je dat dus zelf aanpassen. Een nadeel is wellicht dat je dit op je computer moet doen.

Met de 8BitDo Pro 2 maakt het bedrijf het aanpassen van je controller een stuk toegankelijker. Je kunt dat namelijk via een app doen, die je kunt downloaden op je Android- of iOS-apparaat. Bovendien gebeurt dit via bluetooth, waardoor je dus geen rekening hoeft te houden met kabels. Wil je onderweg, tijdens het gamen op je Nintendo Switch, even snel iets aanpassen, dan kan dat dus gewoon haast moeiteloos.

Advertentie

Verder is het mogelijk profielen in te stellen, zoals dat ook kan met de Xbox Elite-controllers. Met een simpele druk op de knop wissel je dan van profiel, waardoor allerlei instellingen in één keer veranderd worden. Je stelt dat profiel één keer in en klaar is Kees.

Achterop treffen we overigens twee extra knoppen aan. Dit zijn kleine paddles die allerlei functies toegewezen kunnen krijgen. Vind je het fijn de functies van de trigger met een andere vinger te bedienen, dan kun je die dus naar de achterkant verplaatsen (om maar even een voorbeeld te geven).

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe 8BitDo Pro 2 heeft een prijskaartje van 50 dollar en is onder meer te bestellen via Amazon. Houdt er wel rekening mee dat je veel voor de verzendkosten moet betalen. De controller is in drie kleuren beschikbaar en werkt met de Nintendo Switch, computers, Android en iOS.

Reacties (0)