Ziggo brengt HbbTV in 2016 naar alle klanten

28 december 2015 1 Minuut 1 Reacties
NPO-HbbTV

Alle Ziggo-klanten krijgen volgend jaar toegang tot HbbTV, ook wel teletekst 2.0 genoemd. De tv-provider rolt de dienst uit naar het complete verzorgingsgebied en iedereen die een tv heeft met HbbTV-ondersteuning kan ervan gebruikmaken.

HbbTV staat voor Hybrid Broadcast Broadband Televisie en wordt door velen gezien als teletekst 2.0. Met deze nieuwe optie kunnen omroepen en andere content providers hun diensten aanvullen door interactiviteit aan het televisiekanaal te koppelen. Het is een open standaard die tv-kijken combineert met internetdiensten en zo een nieuwe laag over het traditionele tv-kijken legt. Via het omroepsignaal worden extra gegevens meegezonden die door het televisietoestel of de decoder (mediabox) gecombineerd worden met gegevens van het internet.

Tot nu toe is HbbTV alleen beschikbaar voor klanten binnen het voormalige verzorgingsgebied van UPC maar daar komt in 2016 dus verandering in. Ziggo-klanten moeten echter wel over een tv met een ingebouwde ontvanger en HbbTV-ondersteuning beschikken. De dienst wordt los van de Horizon-mediabox meegestuurd en wordt door zenders zelf aan het signaal toegevoegd. Wanneer Ziggo exact begint met de uitrol is nog niet duidelijk.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

c. fooij

c. fooij
11 maart 2016 om 21:20

ik wil gewoon netflix op mijn tv kunnen kijken. ik vind die hele horizon tv niks

Inloggen