Zes reviews van HiFi.nl die je niet mag missen

14 oktober 2018 5 Minuten 2 Reacties
hifi-review Monitor Audio Studio

Periodiek lichten we een aantal niet te missen hardware reviews van zustersite HiFi.nl uit. Sinds ons laatste overzicht in de zomer, wat dankzij de temperaturen deze week helemaal nog niet zo lang geleden lijkt, zijn er weer tientallen interessante testen van versterkers, luidsprekers en high-end accessoires verschenen. We hebben er in onderstaande overzicht weer 6 voor je geselecteerd, waaronder de Focal Clear hoofdtelefoon, een fijne combinatieset van Marantz en de Stockfisch Records ‘Trust Your Ears’ usb-stick, waarmee je verschillende audiobestandsformaten en resoluties met elkaar kunt vergelijken. Enjoy!

Review: Focal Clear hoofdtelefoon

Focal gooit de laatste jaren hoge ogen met zijn hoofdtelefoons. De Utopia geldt inmiddels als één van de beste ter wereld, de Elear vonden we zelf een topper met een veel bereikbaardere prijs. De Clear houdt het midden tussen de twee: de looks van de Elear maar met een sound die bij de Utopia aanleunt. Een winnende combinatie?

Lees de hele review hier

Review: Monitor Audio Studio luidsprekers

Op het moment dat de 2-wegs Monitor Audio Studio werd gelanceerd, dachten we meteen: dat merk gaat de LS50 van KEF achteraan. Kort door de bocht misschien, maar er zijn zeker gelijkenissen. Beide speakers staan buiten het gewoonlijke speakerassortiment van hun merken én bevatten technologie die in hogere lijnen wordt toegepast. Zowel de Studio als de LS50 pronken met een eigenzinnige uitstraling en design. Ook de prijskaartjes zijn niet zo verschillend – maar daar stoppen de gelijkenissen.

Advertentie

Technisch bewandelt Monitor Audio een heel ander pad dan KEF, en dan hoor je ook. Dit maakt de Studio’s net zo boeiend. Wie op zoek gaat naar een set compacte speakers die op een hoger hifi-niveau spelen, kan nu kiezen tussen twee heel verschillende recepten. Meer keuze is altijd beter – vooropgesteld dat de twee aangeboden schotels beide lekker zijn. Maar is dat zo?

Lees de hele review hier

Review: Anthem STR Integrated stereoversterker

De STR-lijn van Anthem is niet helemaal nieuw, maar bereikt nu pas de Benelux. Formeel werden deze stereoversterkers al eind 2017 voorgesteld. We hebben de STR’s toen meteen op onze verlanglijst om te testen geplaatst, omdat het toch wel heel unieke zaken biedt. Het is een echte supergeïntegreerde versterker, en dat is een type moderne hifi-toestellen dat we graag onder de loep leggen.

In deze test bekijken we de STR Integrated, een 200-Watt sterke alles-in-één-versterker van circa 5.699 euro, maar Anthem heeft ook de STR Pre-amplifier and STR Power Amplifier voor wie graag de voor- en eindtrappen gescheiden houdt. De STR-combinatie komt vaker op foto’s voor vanwege de fraaie digitale VU-meters op de poweramp en kost samen circa 10.000 euro. Waarom je zoveel zou uitgeven aan een STR-versterker? Daar zijn verschillende redenen voor…

Lees de hele review hier

Review: Stockfisch Records Trust Your Ears usb-stick

Muziek in een hoge resolutie kan de oren van de luisteraar met een voorliefde voor goede weergave plezieren. Maar dan moeten de opname en de mastering wel correct en betrouwbaar zijn. Helaas weet je eigenlijk nooit of de bron van een high res-audiobestand dezelfde is als het reguliere bestand dat je wellicht zelf hebt geript en is een echt objectieve vergelijking nooit mogelijk. Stockfisch Records brengt daar nu verandering in.

Met de Trust Your Ears USB-stick, die onlangs door het audiofiele muzieklabel Stockfisch Records is uitgebracht, heeft de audiofiele luisteraar de mogelijkheid om verschillende bestandsformaten en resoluties nu eens echt (en objectief) met elkaar te kunnen vergelijken. Gewoon met je eigen oren, op je eigen hifiset. En dat is best fijn!

Lees de hele review hier

Review: Marantz 6006-serie

Als de opvolgers van de populaire 6005-lijn zijn de nieuwe Marantz-toestellen met ‘6006’ in de naam behoorlijk belangrijke producten. Met deze apparaten biedt het merk hifi-liefhebbers een manier om voor een redelijke prijs te kunnen genieten van een echte Marantz-ervaring.

Als je de PM6006-versterker combineert met de NA6006-netwerkspeler of CD6006-cd-speler ben je voor circa 1.000 euro gesteld. Je kunt ook alle drie onderdelen aanschaffen voor circa 1.550 euro, maar we vermoeden dat veel kopers slechts één van de twee brontoestellen in huis zal halen. Tijd voor een test!

Advertentie

Lees de hele review hier

Review: Mytek Brooklyn AMP

Toen Jamie de Brooklyn DAC+  testte, beloofde hij snel een follow-up review met de bijhorende Brooklyn Amp. Samen vormt dit duo een pre/power-combinatie die even krachtig als compact is. Zoals de naam al aangeeft is de Brooklyn AMP bedoeld als gezel voor de bejubelde Brooklyn DAC+, die we reeds eerder bekeken. Dit veelzijdig ding kan veel meer dan het etiket ‘DAC’ suggereert, want het bezit meer talenten dan je zou verwachten van wat op eerste zicht een doordeweekse USB-DAC lijkt te zijn. Naast een zeer zuivere DA-conversie met ondersteuning voor MQA, biedt de Brooklyn DAC+ een AD-converter via de ingebouwde phono-voorversterker, heeft het een zeer respectabele hoofdtelefoonversterker aan boord en kan het fungeren als digitale pre-amp (met digitale of analoge volumeregeling, jij kiest).

Het is die laatste rol die maakt dat de Brooklyn DAC+ perfect past bij de AMP. Aangezien we de DAC+ uitgebreid besproken hebben in een aparte review, gaan we dat toestel hier niet helemaal opnieuw belichten. We raden je aan om gewoon hier te klikken en dan de test van de DAC+ te lezen, liefst vooraleer je aan deze review van de 2.495-euro kostende dual mono AMP begint.

Lees (daarna) de hele review hier

Reacties (2)