YouTube speelt video’s in 4k af op Apple TV, maar nog niet in hdr

05 oktober 2020 1 Minuut 0 Reacties
youtube-logo

Eén van de updates waar eigenaars van een Apple TV naar uitkijken, is de mogelijkheid YouTube-video's in 4k af te spelen.

YouTube in 4k op Apple TV

Dat kan wel dankzij de tvOS 14-update. Echter, toen de update voor het besturingssysteem in september gelanceerd werd, ontbrak de mogelijkheid. En nu ziet het ernaar uit dat de optie eindelijk arriveert. Dat melden zowel FlatpanelsHD als enkele gebruikers op Reddit. De gebruikers laten weten dat ze de optie voor weergeven in 4k te zien krijgen wanneer ze video’s afspelen binnen de YouTube-app op de Apple TV 4K.

Dat geldt voor zowel de publiek beschikbare versie van tvOS 14 als de tvOS 14.2-bèta. Andere gebruikers laten weer het tegenovergestelde weten, waardoor het idee leeft dat het om een server-side update gaat — je kunt als gebruiker dus geen update downloaden en moet wachten tot Google de update uitrolt.

Wanneer de knop echter omgegaan is, dan kun je dus YouTube-video’s in 4k op 30 fps bekijken. Wanneer je een video in 50 of 60 fps wil zien, dan wordt de resolutie naar 1440p verlaagd. Daarnaast wordt er gemeld dat de optie hdr nog altijd niet beschikbaar is. Het is niet bekend waarom er beperkingen zijn. Het kan zijn dat Apple dergelijke opties wil bewaren voor een nieuw model van de Apple TV, het kan ook zijn dat die mogelijkheden via een latere update beschikbaar gesteld worden.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)