Xiaomi Mi TV Lux is een transparante oled-televisie

12 augustus 2020 1 Minuut 0 Reacties
xiaomi-oled-transparant

De Xiaomi Mi TV Lux moet het probleem oplossen van de tv die in de woonkamer een groot, zwart gat vormt wanneer die uitgeschakeld is. De Mi TV Lux OLED Transparent Edition ziet eruit als een grote glasplaat wanneer je hem niet gebruikt, waardoor die dus een minder grote stempel drukt op de inrichting van je woonkamer.

Xiaomi maakt transparante oled-tv

Wanneer de tv uitgeschakeld is, dan kijkt je dus als het ware door de tv heen. Het beeld van de 55 inch televisie lijkt dan ook midden in de lucht te zweven, aldus de marketingpraat. Daardoor worden “virtuele en echte elementen mooi samengevoegd voor een ongekende ervaring”. De tv beschikt over een 120Hz-paneel, 10-bit kleurendiepte en een responstijd van 1 ms. Op de persafbeeldingen van de fabrikant krijg je een indruk met wat het bedrijf precies wil bereiken met de tv, al zal het in het echt natuurlijk net even anders zijn.

Net zoals bijvoorbeeld verschillende tv’s van Samsung en LG, wordt ook de Xiaomi Mi TV Lux OLED Transparent Edition in de markt gezet als een kunstobject voor in de woonkamer. Een tv die meer is dan alleen een tv. Het scherm van de oled-tv is 5,7 millimeter dun en staat gepositioneerd op een ronde basis. De televisie draait op een aangepaste versie van Android-softwareschil MIUI. Verschillende onderdelen van die interface, zoals de thuispagina, de instellingen en je apps, zijn geoptimaliseerd voor het transparante beeldscherm.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)