Wat we kunnen verwachten van de Apple HDTV

26 oktober 2011 1 Minuut 0 Reacties
apple-HDTV

Analisten en bloggers speculeren al maanden over de komst van een heuse Apple HDTV. De eerste stap van Apple in de TV markt met een nieuw en uniek product. Ook in de recent uitgegeven biografie van Steve van Jobs wordt gesproken over de ontwikkeling van een TV met en gebruiksvriendelijke en simpele user interface en het gebruik van iCloud diensten. Na de uitgave van het boek stromen de analyses en verwachten weer binnen.

Gebruiksgemak

Zo zou de Apple HDTV ergens eind 2012 of begin 2013 gelanceerd moeten worden en waarschijnlijk beschikken over een high-end OLED display met wijde kijkhoeken, een hoog contrast en een extreem scherpe weergave. De eerste prototypen zouden momenteel al geproduceerd worden. Jobs geeft in zijn biografie, geschreven door Walter Isaacson, aan dat hij datgene voor TV’s wil doen dat Apple al gedaan heeft voor computers, muziek spelers en telefoons; ze simpel en elegant maken.

Het belangrijkste element van de Apple HDTV zal dus ook de eenvoud van het apparaat zijn. Geen lastige instellingen, geavanceerde functies en tal van mogelijkheden maar een recht-toe-recht-aan apparaat dat meteen perfect werkt zodra deze aangezet wordt. Daarnaast wordt de TV waarschijnlijk geïntegreerd met Apple’s iCloud dienst waardoor al je instellingen, gegevens en bestanden eenvoudig gesynchroniseerd worden.

iTunes en applicaties

iTunes zal vanzelfsprekend ook een belangrijke rol spelen. De dienst biedt momenteel al een grote hoeveelheid films en TV series en daar zal Apple absoluut op inspelen. Het zou zelfs zomaar kunnen dat Apple geen digitale (of analoge) tuner inbouwt om consumenten zo afhankelijk te maken van Video on Demand content via haar eigen distributiekanaal.

Reacties (0)