Waar blijft Apple’s eerste televisie (iTV)?

10 februari 2014 2 Minuten 0 Reacties
Apple-itv

Er gaan al twee jaar geruchten over de komst van een Apple televisie, ook wel Apple hdtv of iTV genoemd. Met deze tv zou Apple de tv-markt willen veroveren en zich met name willen richten op de distributie van content. Het is echter alweer een paar maanden relatief stil wat betreft deze geruchten en dus is het maar afwachten of we op korte termijn een tv van het Amerikaanse bedrijf kunnen verwachten.

Apple televisie

Kijkend naar alle geruchten die de afgelopen maanden en jaren de revue gepasseerd hebben lijkt niemand echter te weten wat het bedrijf uit Cupertino van plan is. Zo hebben we geruchten over een Apple hdtv met oled-paneel vernomen, zou Apple kiezen voor 4K Ultra HD-panelen van LG en zou Apple een samenwerking met het Duitse Loewe aangaan voor de ontwikkeling en distributie van tv’s. Er zijn echter geen concrete aanwijzingen dat één van deze geruchten het bij het juiste eind heeft.

iOS, apps, Siri en films

De afgelopen week doken er wederom wat geruchten op over de komst van de ‘iTV’. Apple zou volgens The Wallstreet Journal namelijk werken aan een eigen content delivery network (cdn) waarmee in de toekomst content aangebonden moet worden via de televisie van het bedrijf. Dit zou erop kunnen wijzen dat Apple meer richting diensten als Netflix gaat, onder meer voor films en series. Daarbij zou Apple apps en andere toepassingen naar tv’s willen brengen, iets dat met de huidige Apple TV (mediaspeler) reeds gedaan wordt.

Het is allemaal natuurlijk gebaseerd op geruchten maar als we deze even geloven dan wordt Apple’s eerste televisie uitgerust met bovenstaande toepassingen, verwerkt in een aangepaste versie van het iOS besturingssysteem en integratie van Siri voor spraakbediening. Apple zou momenteel nog gesprekken voeren met diverse aanbieders van content, hetgeen dat de lancering van de iTV momenteel nog zou tegenhouden. Zodra deze gesprekken afgerond zijn kunnen we de Apple hdtv verwachten, aldus de geruchten.

Advertentie

Eerst een smartwatch

Ook wil Apple zich volgens diverse bronnen eerst focussen op de lancering van de iWatch, een slim horloge dat in verbinding staat met andere iOS-apparaten. Het bedrijf uit Cupertino zou de plannen voor een eigen tv nu uitgesteld hebben tot in ieder geval 2015. Vooralsnog moeten we echter alles met een flinke korrel zout nemen en is de kans klein dat we op korte termijn een televisie van Apple zien.

Reacties (0)