De vijf beste reviews van HiFi.nl die je niet mag missen

05 augustus 2017 3 Minuten 0 Reacties
hifi-reviews-foto-1

In dit overzicht plaatsen we de vijf reviews van de afgelopen paar weken die op HiFi.nl zijn verschenen, en  je zeker niet mag missen. We kijken onder meer naar producten van Hegel, AVM en Q Acoustics.

Q Acoustics Concept 500

De Q Acoustics Concept 500 is een vloerstaander die prijstechnisch op ruime afstand van de rest van het Q Acoustics-aanbod staat. Waarmee we niet willen stellen dat alle andere producten van het Britse merk – onderdeel van Armour Home – in de budgetklasse vallen. Maar Q Acoustic is in zijn thuisland en ook bij ons toch eerder succesvol geworden met designspeakers die een goede klank bieden voor hun prijs. Het leverde het bedrijf al meerdere eervolle benoemingen op, onder meer van WhatHiFi. En nu dus ook van de HiFi.nl-redactie.

Je leest er alles over in de recensie op onze zustersite HiFi.nl.

Melco N1AH40

De zwarte Melco N1AH40, die nu alweer enkele weken op mijn audio rack een tijdelijke plek gevonden heeft, mag dan dezelfde functie hebben als een NAS maar hij ziet er, met zijn strakke aluminium front en zijn poten als gemonteerde houten schijven, gelukkig uit als het serieuze audiocomponent dat hij is. Schoon aan de haak weegt hij zeven kilo en met zijn maten van 437 x 70 x 352 mm valt hij niet uit de toon in het gezelschap van de andere audioapparaten. Links voor de aan/uit knop en direct daarnaast een led die oplicht na het inschakelen.

Je leest er alles over in de recensie op onze zustersite HiFi.nl.

AVM A30

De nieuwe AVM A30 is een eerbetoon aan haar legendarische voorganger uit 1999. Natuurlijk zijn de specificaties en technieken opgeschaald naar de eenentwintigste eeuw en is de A30 voorzien van meer functionaliteit dan de A2. De look en feel is echter grotendeels gelijk gebleven, maar alles is net even een beetje meer verfijnd ten opzichte van het ‘origineel’. Het frontpaneel van de A30 is, conform de A2, strak vormgegeven en heeft geen toeters en bellen. We zijn zeer gecharmeerd van deze vormgeving en van nog veel meer dingen.

Je leest er alles over in de recensie op onze zustersite HiFi.nl.

Hegel Röst

De Hegel Röst die we hier bekijken breekt wel een klein beetje met de ingetogen aanpak van de Noren, onder meer vanwege zijn witte kleur. Maar ook omdat deze geïntegreerde versterker volop inzet op IP-controle, wat handig is als je een geluidssysteem wil integreren in een ruimer domoticaverhaal. Je kunt de Röst natuurlijk gewoon gebruiken als een versterker, ook als je van smart homes niets moet hebben. Hegel als merk bestaat nog niet zo lang, een kleine 20 jaar, maar weet inmiddels wel de markt de bekoren.

Je leest er alles over in de recensie op onze zustersite HiFi.nl.

HEOS Bar en HEOS AVR

Zowel de HEOS AVR als de HEOS Bar worden relatief goed beoordeeld. Beiden verwerken surroundcodecs (tot Dolby TrueHD en DTS-HD MA toe) en leveren echt wel een degelijke surroundervaring. Ze hebben ook meer mogelijkheden dan op eerste zicht lijkt. Tegelijkertijd moet je toch rekening houden met het prijskaartje. De HEOS Bar is weliswaar een forse soundbar die wel een goede 3.0-uitstraling heeft met wat aanwezigheid in het laag, maar eigenlijk heb je die HEOS Subwoofer wel nodig. En hoe zit het dan met de HEOS AVR?

Je leest er alles over in de recensie op onze zustersite HiFi.nl.

Meer lezen?

Wil je meer recensies lezen? Dan kun je ook altijd terecht in ons uitgebreide recensie-archief. Daarnaast hebben we ook een hoop tips en achtergronden klaarstaan in onze homecinemainformatiegids.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)