Videospeler VLC krijgt ondersteuning voor Apple AirPlay 2

11 januari 2019 1 Minuut 0 Reacties
vlc-windows-10

De ontwikkelaar van videospeler VLC heeft laten weten dat de speler ondersteuning gaat krijgen voor Apple AirPlay 2. Wanneer de nieuwe functies precies zal arriveren is op moment van schrijven nog niet bekend. De programmamaker wil het ontwikkelen ervan in elk geval niet haasten.

VLC krijgt AirPlay 2-ondersteuning

VLC, de opensourcevideospeler, maakt tijdens CES 2019 bekend dat er twee mijlpalen worden behaald. Het ontwikkelteam heeft, samen met één van de hoofdontwikkelaars genaamd Jean-Baptiste Kempf, in een interview met Variety bekendgemaakt dat de populaire videospeler Apple AirPlay 2 gaat ondersteunen. Dat betekent dat je straks dus content kunt streamen vanaf een iPhone, iPad of Mac (of zelfs een Android-apparaat) naar de Apple TV. Dat is de mediaspeler van het bedrijf uit Cupertino.

De update voor de primaire applicatie van de speler moet binnen nu en een maand gaan verschijnen en zal gratis te downloaden zijn. Echter, in een reactie tegenover The Verge laat het bedrijf weten dat er nog geen precieze releasedatum is vrijgegeven. Het team wil hier wel de tijd voor kunnen nemen.

Just like with Chromecast, we intend to support AirPlay on any platform. There is no release date yet at all. We would like it to be part of VLC 4, which is the next major release we are currently working on. We will let you know in advance once we define a date.

De tweede grote mijlpaal heeft te maken met het aantal downloads van de beschikbare apps. De teller staat bijna op drie miljard downloads.

AirPlay 2 op andere apparaten

Tijdens CES 2019 is er veel meer nieuws omtrent AirPlay 2 op andere apparaten naar buiten gekomen. In ons meest recente overzicht lees je er meer over en kun je zien welke televisies allemaal mogen rekenen op de nieuwe functionaliteit.

Voor al het nieuws rondom CES 2019 kun je in onze uitgebreide nieuwsdatabase terecht.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)