Video on Demand markt in 2012 groter dan DVD en Blu-ray

25 december 2011 1 Minuut 0 Reacties
Video-on-Demand-nl

Video on Demand is een dienst die de laatste tijd op veel meer apparatuur toegankelijk is, in verschillende vormen. Ook zijn er de laatste maanden een groot aantal Video on Demand aanbieders bijgekomen. Kijk bijvoorbeeld naar Pathé Thuis. 2012 wordt volgens GfK het jaar waarin Nederlanders het gemak van Video on Demand kijken massaal ontdekken.

GfK Retail & Technology Nederland voorziet dat in 2012 het aantal films dat betaald On Demand wordt gekeken, het aantal verkochte films op DVD en Blu-ray overtreft. In 2011 zijn er een half miljoen mensen op Video on Demand overgestapt in Nederland. Dat brengt het aantal Video on Demand kijkers via aanbieders zoals KPN, UPC en Ziggo op dit moment op 1,2 miljoen. Afgelopen jaar hebben Nederlanders voor zo’n 53 miljoen euro aan Video on Demand content gekeken.

96 procent van de Nederlanders kijkt het liefst naar Video on Demand op hun LCD of plasma TV. Dit maakt het medium wat VoD betreft populairder dan de computer, waarop 20 procent Video on Demand programma’s kijkt.

Wil je meer weten over Video on Demand? Lees dan verder op deze pagina.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)