Video: Indrukwekkende Toshiba Cell Regza TV

06 oktober 2009 1 Minuut 0 Reacties
toshiba-regza-cellcell1-engadget

Vandaag is in Japan de CEATEC show officieel begonnen, maar gisteren heeft Toshiba als eerste van zich laten horen met de presentatie van de Cell Regza LCD TV. Eerder berichtten we al over deze nieuwste aanwinst van Toshiba, maar nu is hij dan officieel gepresenteerd (zie de video).

Het 55 inch scherm heeft een indrukwekkend contrast ratio van wel 5.000.000:1, werkt met de krachtige Cell processor en heeft een local dimming LED backlight verdeeld over 512 onafhankelijke zones. De Cell processor verbeterd de beeldkwaliteit continu met kleurcorrectie, helderheid en een zeer hoge lichtintensiteit van 1250 cd/m². Een soundbar met zeven luidspreker is onder het scherm gemonteerd voor een goed geluid. De netwerk-mogelijkheden omvatten onder andere DLNA ondersteuning, en een ingebouwde webbrowser gebaseerd op Opera. De Cell processor wordt los meegeleverd en bevat een harde schijf van 3 terabyte, waarvan 2 terabyte gebruikt kan worden om te time-shiften tot 26 uur aan programma’s voor maximaal 8 kanalen tegelijkerertijd. Hiervoor zijn acht tv-tuners aanwezig, die je ook nog eens tegelijkertijd kunt bekijken.

Dit alles maakt de Cell Regza TV toch erg indrukwekkend. De prijs is ook indrukwekkend; omgerekend zo’n €8.000. Vanaf december is hij in Japan te koop.

Naast deze nieuwe Cell TV is Toshiba ook weer druk bezig met toekomstige producten met onder andere 3D, 4K HD resolutie en kleinere modellen met de Cell processor.

Reacties (0)