Onbekend merk verkoopt 3D TV zonder bril

07 april 2010 1 Minuut 0 Reacties
3DFusion

We komen heel wat 3D TV nieuws tegen de laatste tijd en in Nederland zullen we ook snel een golf van 3D producten over ons heen krijgen. De grotere merken zoals Panasonic, Sony en Samsung willen allemaal een zo groot mogelijk marktaandeel verkrijgen en moeten het met elkaar uitvechten. Maar uit de VS is een nieuwtje gekomen dat voor veel speculatie heeft gezorgd.

Een tot nu toe onbekend merk, wat niet eens te vinden is in Google, genaamd StreamTV biedt namelijk op de Amerikaanse versie van Amazon twee 3D TV’s aan. Het mooie van deze TV’s is dat ze, volgens de omschrijving dan, 3D kunnen weergeven zonder dat daar een 3D bril voor nodig is. Dat klinkt mooi, maar of we het moeten geloven is een tweede natuurlijk.

Verder zouden de twee modellen een 500GD harddisk, ingebouwde Blu-ray speler en een internet portal moeten bevatten. Er staat een 37 inch en een 42 inch versie op Amazon voor respectievelijk 4.000 en 6.000 dollar.

We wachten even af of dit serieus nieuws is en ik zou mijn geld er nog niet aan uitgeven.

Bron: 3DTVMagazine


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Wladimir Trabsky

Wladimir Trabsky
11 april 2010 om 02:46

Fujifilm brengt sedert 2009 de W1 Real 3D camera op de markt, die eveneens een autostereoscopisch scherm heeft. De camera levert stereofoto’s en -filmpjes. Naar mijn oordeel levert dit schermpje een zeer goed stereobeeld met bovendien een weinig kritische kijkhoek. Fuji levert als apart verkrijgbaar onderdeel van dit 3D-systeem een 8 inch autosterescopisch display. Ook het (zwitserse) Free-D levert zo’n fotolijstje dat zonder bril een steroscopisch beeld levert.
De files die de camera aanmaakt kunnen met het gratis programma Stereo Photo Maker worden geconverteerd naar alarte Jpeg files voor de “traditionele” links-rechts stereobeelden of anaglyphen (rood groen). Mij is niet bekend of het door Fuji ontwikkelde systeem ook geschikt is voor grotere (TV-)schermen.

Inloggen


11 april 2010 om 11:15

Er zijn inderdaad verschillende merken die autostereoscopische oplossingen bieden, ook voor grotere TV’s, maar het probleem is vaak de kijkhoek en de resolutie. Vandaar dat merken dan vooral kiezen voor industriële toepassingen of toepassingen voor individuele consumenten. Autostereoscopisch 3D is helaas nog niet voldoende ontwikkeld om 3D in de huiskamer, als leisure gebruik, te laten slagen.

Inloggen