UPC rolt software update uit voor Horizon mediabox

09 november 2012 2 Minuten 1 Reacties
UPC-Horizon-pers

De Horizon mediabox werd door UPC met een hoop toeters en bellen geïntroduceerd en werd mede daardoor ook meer dan 50.000 keer in combinatie met een Horizon abonnement verkocht. Toch ging het daarna niet helemaal soepel voor UPC. Veel klanten klaagden over bugs, een trage werking en omslachtige bediening van het apparaat.

Vorige maand gaf UPC aan dat het inderdaad stukken beter had gekund en dat er snel voor een software update gezorgd zou worden. Ook gaf de kabelprovider een aantal tips waarmee gebruikers sneller bij bepaalde functies kunnen komen. Inmiddels is de software update gearriveerd welke een hoop van de bekende problemen weg zou moeten nemen.

Software update

In de nacht van zondag 4 op maandag 5 november is er automatisch nieuwe software geïnstalleerd op de Horizon Mediabox. Op de mediabox is deze software te herkennen als versie 1-1-57.09.1. In deze softwareversie zijn de volgende verbeteringen doorgevoerd:

Installatie
De software-update zorgt voor een verbeterde installatie van Horizon.Foutcode 1030 zal minder vaak voorkomen, omdat het onderliggende probleem verholpen is.

Standby
De software-update zorgt er voor dat de mediabox in de lage of midden standby-modus gaat, nadat een opname is gemaakt in de hoge standby-modus. Dit is afhankelijk van uw voorkeur en u kunt dit zelf instellen.

User interface (menu)

  • Als u een programma selecteert met de mededeling ‘Geen informatie beschikbaar’, dan kunt u nu verder scrollen. Voorheen liep de mediabox vast. Daarnaast is de reactietijd van de user interface verbeterd wanneer de Horizon Mediabox uit stand-by komt.
  • Heeft u een HD-abonnement, dan ziet u geen SD-programmainformatie meer (en andersom) als u programma’s wilt bekijken op genre.
  • De apps op de Horizon Mediabox ondersteunen nu ook Flash. Content van uw thuisnetwerk wordt hierdoor beter weergegeven en de mediabox kan beter omgaan met grote mediabestanden.
  • De tv-gids is sneller geworden en er worden er meer beelden gebruikt onder ‘Aanbevolen’.

On Demand
Binnen On Demand kunt u sneller naar uw film of serie kijken nadat u deze heeft besteld. Nadat u een programma via Channel On Demand hebt bekeken, kunt u nu bovendien gewoon terug naar het hoofdmenu waar u de bestelling heeft gedaan.

Afstandsbediening
De interactie tussen afstandsbediening en Horizon Mediabox is stabieler.

Audio en Video
Het geluidsniveau voor alle zenders is na de update gelijk. Bovendien loopt de mediabox niet meer vast bij HD-ondertiteling.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Ferry

Ferry
13 november 2012 om 10:09

Ik heb Horizon net als vele andere gebruikers, maar zelfs na de update blijft het geheel traag, en hierbij zijn de meest grote irritaties nog niet verholpen. dwz lang grote zwarte vlakken tijdens het zappen, vele handelingen om tot een functie te komen (dit was op de oude box veel eenvoudiger. overzicht van de opgenomen programma’s is erg onoverzichtelijk, On demand menu valt hier ook onder, Radiokanalen niet overzichtelijk zijn nu gewoon kanalen tussen de televisiezenders en niet apart onder gebracht zoals bij de oude box. Al met al Raad ik het niet aan om Horizon te nemen.

Inloggen