Universal lanceert iPhone Blu-ray applicatie

11 november 2009 1 Minuut 0 Reacties
iphone-banner

Vandaag is Universal Studios met een zeer interessant nieuwtje gekomen; Een iPhone applicatie waarmee je BD-Live content op bepaalde Blu-ray discs kunt bedienen. De iPhone en Ipod app van Universal maakt advanced disc navigation en social networking mogelijk op komende nieuwe Blu-ray titels, zoals Bruno, Funny People, Public Enemies, American Pie Presents: The Book of Love en Inglourious Basterds. Hierna zullen meerdere titels volgen. Klinkt aardig toch?

De applicatie maakt gebruik van de Wifi verbinding om met je Blu-ray speler, welke tegenwoordig ook steeds vaker op een thuis netwerk aangesloten zit, te communiceren. Gebruikers kunnen met de app door menu’s navigeren, playback bedienen en bepaalde BD-Live functies gebruiken. Wanneer je de iPhone of iPod naar landscape mode (liggende modus) zet kun je een video tijdlijn zien waarmee je elk willekeurig moment in de film kunt selecteren en bekijken. De ‘mobile-to-go’ functie geeft gebruikers de mogelijkheid om bonus materiaal op de Blu-ray disc te kiezen en het via Wifi the streamen naar de iPhone of iPod.

Social networking Maar er is meer.. Een social networking functie integreert Facebook en Twitter in de BD-Live ervaring. Dit betekent dat je films kunt beoordelen en met vrienden kunt chatten terwijl je de film aan het kijken bent. Volgens Universal is het toevoegen van deze nieuwe functies de nieuwste stap naar een buitengewone home cinema ervaring voor consumenten. De Blu-ray ervaring wordt naar een hoger niveau gebracht.

De Pocket Blu app van Universal is vanaf heden verkrijgbaar in de Amerikaanse Apple App Store en zal waarschijnlijk rond kerst voor de rest van de wereld verschijnen.

Reacties (0)