tvOS 13 brengt ondersteuning voor Xbox- en PlayStation-controllers

04 juni 2019 1 Minuut 0 Reacties
apple-tv-4-tvos-9

Apple heeft een nieuwe softwareversie van tvOS aangekondigd, die een aantal nieuwe functies meeneemt. Het gaat om tvOS 13. Zo kunnen gebruikers onder meer rekenen op ondersteuning voor Xbox One- en PlayStation 4-controllers met bluetooth aan boord.

tvOS 13 brengt nieuwe mogelijkheden

Apple heeft tijdens de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC officieel tvOS 13 uit de doeken gedaan. Deze software-update brengt onder meer ondersteuning voor Xbox One- en PlayStation 4-controllers met zich mee, mits de controllers bluetooth ondersteunen (oude Xbox One-controllers hebben die support niet ingebouwd). De ondersteuning wordt later dit jaar uitgerold, waardoor gamers verschillende spellen op de mediaspeler kunnen bedienen met hun favoriete controllers. Dat geldt ook voor de games binnen het Apple Arcade-abonnement.

Daarnaast voegt Apple ondersteuning toe voor meerdere gebruikers. Iedere gebruiker op de Apple TV krijgt dan zijn eigen rij aan beschikbare content die ze vervolgens bekijken kunnen. Wisselen tussen gebruikers gaat via het nieuwe Controlecentrum. Daarnaast is er ook persoonlijke content beschikbaar in de vorm van muziek. Bovendien krijg je tijdens het luisteren van de muziek de lyrics van het nummer te zien. Verder krijgt de Apple TV enkele nieuwe screensavers met onderwaterbeelden, inclusief hdr-ondersteuning.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)