Tv-fabrikant Loewe overgenomen door groep investeerders

24 maart 2014 1 Minuut 0 Reacties
Loewe-Connect-ID-retina-2

Het Duitse Loewe verkeert al een tijdje in zwaar weer en is daarom op jacht gegaan naar een investeerder. In februari leek deze gevonden maar de verkoop van de tv-fabrikant werd op het laatste moment afgeblazen. Vandaag maakt Loewe bekend nu dan echt overgenomen te zijn door investeerdersgroep Stargate Capital GmbH.

Stargate Capital neemt de volledige bedrijfsactiviteit van Loewe AG en Loewe Opta GmbH over en zal de bedrijfsvoering, inclusief productie, verderzetten in Kronach (Duitsland). Ook de internationale filialen worden mee overgenomen. Loewe CEO Matthias Harsch laat het volgende weten;

Na de onrust van de afgelopen weken zijn wij enorm blij dat we deze sterke partner hebben gevonden. Met Stargate Capital, hebben we een investeerder gevonden die de lange termijnstrategie, om Loewe terug te brengen in zijn oude kracht, steunt. Loewe kan nu eindelijk doorstarten.

De transactie vindt begin april 2014 plaats. De koopsom wordt niet bekendgemaakt maar beide bedrijven laten weten dat er de komende jaren tientallen miljoenen geïnvesteerd worden. De acquisitiestrategie van Stargate Capital houdt de overname in van ongeveer 430 van de 525 werknemers. De 95 werknemers die niet worden overgenomen, zijn voornamelijk actief in het departement productie.

Loewe gaf afgelopen maand nog aan zich de komende tijd te gaan richten op goedkopere lcd led tv’s en 4K Ultra HD tv’s.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)