Toshiba’s Personal TV gezichtsherkenning technologie uitgelegd

06 april 2011 1 Minuut 0 Reacties
toshiba-gezichtsherkenning

TV's vandaag de dag worden steeds interactiever en er komt een moment dat ze zelfs voor ons gaan denken. Dat moment is bij Toshiba in ieder geval al aangebroken met de lancering van haar Personal TV's met gezichtsherkenning. Deze feature zorgt ervoor dat de TV aan het gezicht herkent wie ervoor zit en de instellingen hierop afstemt. De nieuwste TV series van Toshiba, zoals de UL863, WL863 en YL863 hebben deze feature ingebouwd gekregen.

Om het te laten werken moet de TV eerst je gezicht in kaart brengen. De TV’s maken gebruik van een geïntegreerde camera met gezichtsherkenningtechnologie zodat je gehele gezicht geanalyseerd kan worden. Wanneer dit gedaan is, door middel van een paar simpele stappen, kun je voor jezelf een TV profiel aanmaken. Dit Personal TV profiel kan elke keer gebruikt worden wanneer je de TV aanzet.

De feature is ontworpen om profielen te maken voor de kijkgewoonten van elke persoon in het huishouden, zodat je niet steeds de TV hoeft in te stellen of aan te passen wanneer je de kamer in loopt. Personal TV maakt het mogelijk om voor maximaal vier gebruikers een profiel aan te maken en bewaart hierin informatie over de TV instellingen, favoriete zenders, audio levels, etc.

De geïntegreerde camera is slim genoeg om bij het aanzetten van de TV direct je gezicht te herkennen en de profiel instellingen door te voeren. Ook gaat de TV vanzelf in stand-by wanneer er geen persoon voor de TV zit. Bron: Techradar

Reacties (0)