Toshiba lanceert Places internet platform voor HD TV’s

12 januari 2011 1 Minuut 0 Reacties
Toshiba-places-feature

Toshiba komt dit jaar met een nieuwe internet portal voor een aantal van haar 2011 modellen HD TV's. Net als de nieuwe internet portals van Panasonic (Viera Connect) en Samsung (Samsung Hub) moet Toshiba Places een verbeterde toegang bieden tot diverse internet diensten, applicaties en media.

De interface van Toshiba Places komt veel overeen met die van een notebook of tablet en moet het mogelijk maken voor consumenten om media op een eenvoudige manier te beheren op verschillende apparaten die zij gedurende de dag gebruiken. Toshiba lanceert ook een ‘Marketplace’ waar je toegang krijgt tot applicaties, films, muziek en afbeeldingen.

Toshiba legt de focus met Places ook op het delen van content, tussen verschillende apparaten of met vrienden of familie. Zo kun je elk apparaat verbinden met Toshiba Places en video bestanden uitwisselen. Ook kun je content op je TV doorsturen naar Flickr of Dailymotion. Deze content kan ook weer bekeken worden op verschillende apparaten. Daarnaast kun je mensen toestemming geven jouw content te bekijken op hun eigen apparatuur. Een contacten lijst moet ervoor zorgen dat je iedereen meteen kunt bereiken en een bericht kunt sturen.

In het tweede kwartaal van 2011 zal Toshiba in Europa een aantal HD TV’s lanceren met een breed scala aan prijzen en schermformaten vanaf 32 inch.

Reacties (0)