Toshiba lanceert 55XS5 Quad HD LCD TV zonder 3D weergave

10 mei 2012 1 Minuut 0 Reacties
Toshiba-55XS5

Toshiba heeft in Nederland onlangs haar eerste bril-vrije 3D TV gelanceerd onder de naam 55ZL2DG. Dit model beschikt naast de autostereoscopische 3D weergave over een Quad HD resolutie. In Japan heeft Toshiba inmiddels ook een uitgeklede variant van dit model gelanceerd welke beschikt over de Quad HD resolutie maar het moet doen zonder 3D weergave.

De reden waarom de Toshiba 55ZL2DG over een Quad HD (viermaal zo hoog als HD) resolutie beschikt is dat er meerdere 3D beelden weergegeven moeten worden. Je hebt voor het kijken van 3D materiaal namelijk geen bril nodig. De TV kan een 3D beeld weergeven in zes verschillende kijkhoeken maar om dit te doen moeten de zes weergaven verdeeld worden over de Quad HD resolutie. Hierdoor hou je nog steeds een redelijke resolutie van 1.280 bij 720 pixels over per kijkhoek.

Toch stijgt ook de vraag naar TVs met Quad HD resolutie de laatste tijd. Steeds meer fabrikanten van receivers en Blu-ray spelers brengen producten uit die met 4K (Quad HD) materiaal om kunnen gaan. Om deze vraag tegemoet te komen en de prijs naar beneden te kunnen bijstellen lanceert Toshiba nu een uitgeklede versie van de 55ZL2DG, welke overigens ook gewoon 2D materiaal in Quad HD resolutie weer kan geven. De 55XS5 beschikt niet over 3D weergave en krijgt Edge Lit LED achtergrondverlichting zonder local dimming mee. De prijs van het nieuwe model ligt omgerekend op 7.260 euro.

Meer over de Quad HD (4K) resolutie lees je in dit artikel.

Bron: Engadget


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)