Toshiba introduceert L4, M6, L7 en M8 LED Smart TV series

21 maart 2013 5 Minuten 0 Reacties
Toshiba-M6-serie

Tijdens CES 2013 kwamen we al kort wat nieuwe TV's van Toshiba tegen maar vandaag heeft het bedrijf de volledige LCD/LED TV line-up voor 2013 bekendgemaakt. Toshiba komt in 2013 met vier TV series die beschikken over Cloud-functionaliteit en dus omschreven kunnen worden als Smart TV; de L4, M6, L7 en M8 series.

Toshiba Cloud TV

Toshiba zet die jaar naar eigen zeggen vol in op Cloud TV, waarbij niet alleen gebruikgemaakt wordt van de intelligente toegang tot content, zoekfuncties en tips, maar ook van sociale netwerkfuncties via de Cloud. De Cloud TV’s bundelen volgens de fabrikant een groot aantal diensten en creëren zo een superieure tv-ervaring. Personalisatie is de essentie van de Cloud-tv dienst: gebruikers krijgen tips over content en gerelateerde ‘social networking feeds’ die volledig zijn afgestemd op hun smaak en voorkeuren. Op basis van een suggestiealgoritme stelt een tipservice lijsten op die regelmatig ververst worden en gedurende een week beschikbaar zijn. Een zoekfunctie selecteert favoriete uitzendingen, series, speelfilms, sportprogramma’s, etc. die vermeld staan in de Electronic Program Guide (EPG), afkomstig zijn van Video-on-Demand diensten of opgeslagen zijn op andere apparaten in het thuisnetwerk. Gebruikers zijn zo volgens Toshiba niet langer afhankelijk van de programmakeuzes van omroepen.

Toshiba M9 Ultra HD TV serie met Cloud TV

Nieuwe gebruikersinterface

Toshiba’s nieuwe Smart TV’s hebben ook een nieuwe interface gekregen die intuïtief en gebruiksvriendelijk moet zijn. De nieuwe interface geeft toegang tot belangrijke, geïntegreerde functies op het toestel, zoals Open Browser en Intel WiDi of tv-opnames. Ook maakt deze het mogelijk om gegevens afkomstig van een USB-stick of van DLNA apparaten die op het lokale thuisnetwerk zijn aangesloten, te benaderen.

Sociale TV diensten

Naast gepersonaliseerde zoek- en tipfuncties, TV apps en tools als weersvooruitzichten biedt Toshiba’s Cloud TV gebruikers ook een wisselwerking met content op hun mobiele apparatuur. De portaal voorziet in verschillende sociale TV diensten, van een familieagenda tot ‘personal messaging’ plus live tweets over de meest besproken TV uitzendingen op het web of over de uitzending waar gebruikers op dat ogenblik naar kijken.

Verbeterde beeldkwaliteit

Niet geheel onbelangrijk is dat Toshiba ook de beeldkwaliteit verbeterd zegt te hebben. De toestellen uit de L7 serie zijn voorbereid op het weergeven van 3D content in Full HD resolutie met behulp van de actieve 3D technologie. Daarnaast is het mogelijk 2d content door de TV in 3D te laten omzetten. Ook hebben alle nieuwe HDTV’s met elkaar gemeen dat zij profiteren van de ingebouwde tools ter verbetering van de beeldkwaliteit, zoals de Active Motion Rate (AMR) 50, 100 of 200 voor een vloeiende weergave van sport- en actiescènes. Alle modellen zijn voorts uitgerust met wifi en diverse connectiviteitsopties, waaronder WiDi en MHL, voor het eenvoudig uitwisselen van content tussen apparaten alsmede een USB Video Recording-functie.

Toshiba L4 serie

Design

De HD LED TV’s uit de L4, M6, L7 en M8 serie zijn ook voorzien van een nieuw design. Zo zijn er subtiele details toegevoegd als de ronde, oplichtende standby-indicator, vloeiende vormen, afgeronde hoeken en slanke hals en voet. De toestellen uit L4 en M6 serie zijn uitgevoerd in matzwart, terwijl die uit de L7 en M8 serie ook worden geleverd in glanzend zwart. Het ontwerp van de toestellen uit de M6 en L7 serie is daarnaast voorzien van een geraffineerde versiering.

Toshiba L7 serie

Specificaties en features

L4 serie M6 serie L7 serie M8 serie
Full HD 1080p Full HD 1080p Full HD 1080p Full HD 1080p
Edge Lit LED Edge Lit LED 3D weergave 3D weergave
100Hz AMR 100Hz AMR 2D naar 3D conversie 2D naar 3D conversie
Resolution+ Resolution+ Edge Lit LED Edge Lit LED
Cloud TV Cloud TV 200Hz AMR 200Hz AMR
Browser en Skype Browser en Skype Resolution+ Resolution+
Ingebouwd wifi Ingebouwd wifi Cloud TV Cloud TV
Intel WiDi Intel WiDi Browser en Skype Browser en Skype
Toshiba AppsConnect Toshiba AppsConnect Ingebouwd wifi Ingebouwd wifi
USB video-opnamen USB video-opnamen Intel WiDi Intel WiDi
HbbTV HbbTV Toshiba AppsConnect Toshiba AppsConnect
4x HDMI (1x MHL) 4x HDMI (1x MHL) USB video-opnamen USB video-opnamen
2x USB 2x USB HbbTV HbbTV
Dolby Digital Pulse Dolby Digital Pulse 4x HDMI (1x MHL) 4x HDMI (1x MHL)
Matzwart (kleur) Matzwart (zilveren rand/voet) 2x USB 2x USB
32, 39, 50 inch 32, 40 inch Audyssey Premium
Television
Audyssey Premium
Television
Dolby Digital Pulse Dolby Digital Pulse
Matzwart (40, 50 inch) Matzwart (40, 50 inch)
Glanzend zwart (58 inch) Glanzend zwart,
zilveren rand (58 inch)
50L4363DG
39L4363DG
32L4363DG

40M6363DG
32M6363DG

58L7363DG
50L7363DG
40L7363DG
58M8365DG
50M8365DG
40M8365DG

Beschikbaarheid en prijzen

De Toshiba Cloud TV’s uit de nieuwe L4, M6, L7 en M8 serie zijn naar verwachting leverbaar vanaf het tweede kwartaal van 2013. De adviesprijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

Toshiba 2013 home cinema overzicht

Voor een compleet overzicht van alle LCD/LED TV’s, Blu-ray spelers en home cinema systemen die Toshiba in 2013 lanceert kun je terecht in ons 2013 Home cinema overzicht.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)