Tips voor de feestdagen: De beste lcd en plasma tv’s

23 november 2013 3 Minuten 0 Reacties
lcd-tv-Sony-retina

Eerder keken we naar de beste Blu-ray spelers en de beste soundbar systemen voor de feestdagen en deze keer is het de beurt aan wellicht het meest populaire onderdeel van het home cinema systeem; de tv. In dit artikel zetten we de beste lcd/led en plasma tv's voor de feestdagen onder elkaar.

De tv wordt gezien als het meest belangrijke onderdeel van het home cinema systeem en we hebben dan inmiddels ook vele artikelen gewijd aan het kopen, gebruiken en instellen van een tv. Voor een compleet overzicht van alle tips en adviezen kun je terecht in ons tv tips en advies overzicht. Lees vooral ook ons artikel met de vijf fouten die je niet moet maken bij het kopen van een tv door.

Onderstaand overzicht is gebaseerd op de ervaringen die we met verschillende tv’s opgedaan hebben, met name in onze uitgebreide reviews die we dit jaar geplaatst hebben. Het is een kleine selectie van tv’s die een ideaal cadeau voor de feestdagen zijn en wanneer je de selectie zelf wat wilt uitbreiden kun je terecht in het eerste genoemde review overzicht.

Panasonic ST60 plasma tv

Wanneer je op zoek bent naar de beste beeldkwaliteit maar niet teveel wilt betalen dan is de ST60 plasma tv-serie van Panasonic een echte aanrader. De modellen beginnen bij een kleine 700 euro voor de 42-inch versie en hiervoor krijg je een indrukwekkende beeldkwaliteit, Panasonic’s uitgebreide Smart tv platform, ingebouwd wifi, en actieve 3D weergave van 3D brillen. Plasma is door velen al een tijdje afgeschreven maar de echte homecinema enthousiasteling weet dat plasma op dit moment nog steeds de beste film-ervaring biedt. Lees ook onze uitgebreide Panasonic ST60-serie review.

Advertentie

Sony W905A lcd tv

De Sony W905A-serie modellen zijn niet goedkoop, maar wanneer je voorkeur uitgaat naar lcd/led dan zit je bij deze modellen zeker goed. Sony weet met deze tv’s een extreem goede beeldkwaliteit met een indrukwekkende audiokwaliteit neer te zetten. Combineer dit met een zeer fraai design, een uitgebreid Smart tv platform en 3D weergave, en je hebt een complete tv met goede prestaties. Dat is echter niet alles want de W905A-serie biedt voor gamers een extreem lage input lag en is dus één van de betere opties wanneer je een nieuwe tv voor bij je Xbox One of PlayStation 4 zoekt. Lees ook onze uitgebreide Sony W905A-serie review.

Samsung F6500 lcd tv

Samsung heeft voor elk budget een tv in het assortiment, van indrukwekkend goede high-end modellen tot prima presterende budgetmodellen. De F6500-serie bestaat uit tv’s die niet veel kosten maar een prima beeldkwaliteit bieden. De prijs- kwaliteitverhouding van deze tv’s is dus het grootste pluspunt. Daarbij beschikken ze over het beste Smart tv platform van dit moment, 3D weergave, en een strak en premium design. Voor diegenen met een beperkt budget die toch een goede kwaliteit en vele extra features willen is de F6500-serie dus een goede optie. Lees ook onze uitgebreide Samsung F6500-serie review.

Tv tips en advies

Voor een overzicht van alle belangrijke artikelen die je moet lezen voor de aanschaf van een tv kun je terecht in ons tv tips en advies overzicht. Hier vind je onder meer een uitleg van de belangrijkste termen, de valkuilen bij het kopen van een tv en informatie over de ideale grootte van een tv.

Reacties (0)