Testpanel Panasonic TX-55FZW804: wat vinden onze lezers van deze oled tv?

01 december 2018 + 10 minuten 14 Reacties
Panasonic-TX55FZW804_lifestyle

De afgelopen weken zijn diverse gezinnen met lezers van Homecinema Magazine aan de slag gegaan met de nieuwste oled tv van Panasonic. Wat vinden zij van de TX-55FZW804 oled tv? Wat zijn de belangrijkste plus- en minpunten? En zouden zij als gezin deze premium oled tv aanraden? We zetten de belangrijkste conclusies op een rij.

Panasonic FZW804 oled tv

Panasonic heeft begin dit jaar zijn nieuwste oled tv’s voor de Nederlandse markt aangekondigd. Het Japanse bedrijf heeft onder meer de FZW804-serie oled tv’s op de markt gebracht, met een formaat van 55-inch en 65-inch. De modellen in deze serie zijn voorzien van de nieuwste technieken en standaarden voor een optimale kijkervaring. Zo beschikt deze oled tv over de hoge 4k-resolutie en volledige HDR-ondersteuning (HDR10, HLG en HDR10+), is de hoogwaardige HCX-processor voor optimale beeldverwerking aanwezig en zijn er diverse (professionele) kalibratiemogelijkheden. Het Absolute Black Filter moet de reflecties minimaliseren en daarbij is de serie voorzien van het Ultra HD Premium-certificaat en ook een THX-certificaat.

Drie verschillende gezinnen

Homecinema Magazine en FWD hebben samen met Panasonic drie gezinnen de kans geboden de Panasonic FZW804 oled tv thuis te testen. Voor een periode van drie weken mochten zij al hun films en series kijken, en games spelen op de nieuwste generatie oled tv. Waarom een gezin? Omdat we de FZW804 op verschillende onderdelen wilden laten ervaren en testen; beeldkwaliteit, smart tv-mogelijkheden en gaming. De resultaten zijn inmiddels binnen en hieronder lees je de belangrijkste conclusies.

Introductie gezinnen

Wie zijn de gezinnen die de nieuwste oled tv van Panasonic getest hebben?

Advertentie

Gezin 1 (familie Hensen)

Ik ben Sabine, 39 jaar, getrouwd met Jaap van 38 en samen zijn we de ouders van Mara van 8 jaar en Collin van 3 jaar. Mijn man werkt fulltime en ik ben thuisblijfmoeder en zorg dat de boel thuis reilt en zeilt. We hebben allemaal verschillende hobby’s en passies maar hetgeen we allemaal leuk vinden en ook iedere dag tijd aan besteden is televisie kijken en gamen. Dat is dan ook de reden dat ik ons gezin heb aangemeld voor het testpanel van de Panasonic oled-televisie. We hebben in ons huis maar één televisie en deze staat in de woonkamer.

Gezin 2 (familie van Buijtene)

Wij stellen onze de gezinsleden kort voor; baas opa (79), oma (74), zoon (51) en junior (14). We wilden deze televisie testen, vooral omdat het een Panasonic is! We gebruiken de tv de hele dag, van vroeg tot laat. Meestal wel sport dus de baas kijkt ook het meeste naar de tv.

Gezin 3 (familie Mannessen)

Ons gezin bestaat uit drie personen. Mijn naam is Hans – 52 jaar –  en ik houd van een goede film in de beste kwaliteit. Mijn vrouw Yvonne 48 jaar, houdt van series op Netflix en Videoland en tenslotte onze zoon Luca 16 jaar, de gamer en Netflixer/Youtuber. Wij zijn nieuwsgierig naar het beeld van een oled tv thuis. Hoe ziet dat eruit met onze Ziggo horizon box, de UHD Blu-ray speler de Nvidia 4K mediaspeler en de Playstation 4? Oled wordt steeds betaalbaarder, dus kunnen we de overstap wagen? Hebben bezitters van een Oled een meerwaarde ten opzichte van de led lcd-kijkers? Ik heb meerdere lcd led-tv’s gehad van edge-led tot full led, van ips naar va-panelen. Van een paar dimzones tot wel 512 zones, elk met weer zijn eigen voor- en nadelen. Ik ben benieuwd wat de oled mij gaat brengen en dan vooral tv kijken zonder backlight.

Algemene indruk

De eerste indruk van de tv bij binnenkomst is heel belangrijk. Wat vinden de gezinnen van de installatie, het design en de beeld- en audiokwaliteit toen de tv voor het eerst aangezet werd?

Gezin 1 (familie Hensen)

De televisie kan onmogelijk alleen uit de doos gehaald worden dus tillen we hem samen uit de doos en monteren hem op de bijgeleverde poot. Dit gaat super handig en krijgen we voor elkaar zonder handleiding. Wat opvalt is dat de televisie best zwaar is en het beeldscherm ontzettend dun. Het design van de televisie spreekt ons direct aan!

De werking van de afstandbediening spreekt ook voor zich en de installatie gaat van een leien dakje. De televisie doet eigenlijk al het werk voor je en de installatie is zo gepiept. Binnen een mum van tijd hebben we alles gereed voor gebruik. Onze eerste indruk is dus goed! We kunnen direct en zonder handleiding met de televisie aan de slag en dat is gunstig want we staan in de startblokken om veel films, series, apps en games uit te proberen.

Gezin 2 (familie van Buijtene)

De eerste indruk van de tv is bij binnenkomst; een hele grote doos. De montage/installatie is eenvoudig, het design strak en mooi, en de eerste indruk van de beeld- en audiokwaliteit was zeer positief.

Gezin 3 (familie Mannessen)

Gelijk uit de doos, de standaard eronder en stekker in het stopcontact. Dat is niet al te moeilijk. Je monteert een gedeelte van de voet aan de tv en zet de standaard in elkaar. Dan zet je de standaard eerst op de plek waar de tv moet komen, vervolgens pak je de tv en schuif deze over de standaard. Vastschroeven en klaar.

De stroomkabel is lekker lang maar bij het aansluiten van de HDMI-kabels constateerde ik wel een heel klein minpuntje. Je krijgt bij deze tv 4 HDMI-aansluitingen (2.2). Dat is mooi, maar bij mijn eigen tv zijn deze naar opzij en naar onderen. De oled-tv heeft ze naar opzij en naar achteren. Wil ik deze tv aan de wand monteren dan zal ik toch nieuwe (haakse) HDMI-kabels moeten aanschaffen. Geen wereldprobleem maar toch om even rekening mee te houden.

Beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit is wellicht het meest belangrijke onderdeel van een tv. Wat vinden de gezinnen van de beeldkwaliteit van de Panasonic oled tv? En, welke instellingen bevielen wel of juist niet?

Gezin 1 (familie Hensen)

Het beeld is werkelijk enorm (we hebben de 55-inch mogen testen) En wat ons ook opvalt is het heldere glanzende zwarte scherm (als de televisie uit staat). Zodra de televisie aan gaat valt direct op dat de kleuren heel helder zijn en daar moeten we flink aan wennen! We hebben daarom ook via het menu de kleuren terug gezet naar iets minder helder. Ook deze handeling ging als vanzelf in het makkelijke menu. We hebben diverse beeldmodi gebruikt. Maar de standaard-modus was voor ons het allerfijnste. Overdag valt mij op dat we de rolgordijnen niet naar beneden hoeven te schuiven omdat de zon op het beeld schijnt. Dit is echt wel een flinke plus. De televisie springt vrij snel op de screensaver maar is in gebruik niet erg hinderlijk en eigenlijk alleen maar nuttig omdat hiermee het inbranden kan worden voorkomen.

Gezin 2 (familie van Buijtene)

De ervaringen met de beeldkwaliteit van de televisie zijn heel positief, maar zeker niet onverwacht. We hebben alleen de juiste beeldmodus gebruikt, Professional 1, want anders is het volgens mij zonde van de kleuren. De Panasonic heeft de belangrijke instellingen die aangepast kunnen worden om de beeldkwaliteit te verbeteren allemaal aan boord. Belangrijker nog; bij Panasonic werken ze ook. De kleuren zijn Panasonic. Dat staat niet in woordenboek, maar is wel degelijk een begrip.

Ook de weergave van snelle bewegingen is goed. Laten we zeggen dat de bal niet meer plotseling even van het beeld verdwijnt bij het voetbal. Deze is perfect te volgen. De tv is bijzonder scherp in zijn beeld. De beeldkwaliteit is Verstappen in een Ferrari, als ik het zo mag zeggen.

Gezin 3 (familie Mannessen)

Vaak zijn de instellingen met Cinema en alle varianten erop zoals THX, true of Brightroom grofweg de beste opties. Als je helemaal los wil gaan kun je bij de professionele instelling alles naar je wens afstemmen maar dan moet je wel weten wat je aan het doen bent. Doorloop deze beeldinstelling en kies je favoriet. Zoals ik al verwachtte zijn de instellingen met de ‘Cinema’ varianten zo uit de doos goed. Overdag twijfel ik tussen beeldinstelling Cinema en THX Bright Room. Ik kies in eerste instantie voor Cinema. Bij deze stand zie ik wel dat Intelligent Frame Creation vrij hoog staat, de tijd zal leren of dit voor mij te hinderlijk is, je houdt ervan of je haat het. Deze stand zorgt op mijn led lcd-tv voor ‘soap opera effect’ en beeldfouten bij snelle beweging.

Zo uit de doos aangesloten; mijn mond valt gelijk open van verbazing, wat een mooi plaatje. Wat een contrast. Het zwart is echt zwart waardoor het beeld mooier, scherper en dieper is. Met HDR komt de oled tv helemaal tot zijn recht; het beeld is nu echt perfect. Een heldere maan in het donker, wat een plaatje is dat. Zonlicht wat door een raam naar binnen schijnt, hoe mooi is dat. Bij elke bron wordt een mooi plaatje neergezet. Het mooiste zijn de 4K schijfjes. Zelfs mijn oude Dvd’s zijn weer de moeite waard om naar te kijken; de upscaling wordt perfect uitgevoerd. De hinderlijke beeldfouten die ik gewend ben bij lcd led zie ik bij deze oled niet. Ik denk dat merendeel te maken heeft met de backlight-verlichting en gelukkig heeft een oled dit niet. De schermuniformiteit is perfect, geen banding. Een top tv dus.

Bij het instellen van het geluid is er genoeg keuze om het naar je eigen smaak aan te passen, zelfs bij het kijken naar een voetbalwedstrijd heb je de keuze van stadiongeluid, het is maar dat je het weet. Ik heb gekozen voor de stand muziek, maar de tv staat nu op de voet. Aan de muur zal de keuze misschien anders zijn, maar er is keuze genoeg. Welke instelling je ook kiest je kunt het ook nog bijstellen met Surround of een beetje meer Bass, etc.

Heel soms is daarnaast het zwart te zwart en mis ik detail. Bijvoorbeeld iemand met zwart haar of een zwarte blouse. Wat ik ook probeer met de instellingen ik krijg niet het detail te zien. Doordat Panasonic tv’s de mogelijkheid hebben om dieper in de instellingen de tv nog beter te kunnen afstemmen zal ik het zwart op den duur ook wel nog gedetailleerder kunnen krijgen.

Smart tv

De Panasonic FZW804 oled tv is natuurlijk een smart tv, met diverse slimme mogelijkheden. Hoe is het smart tv-platform gebruikt en hoe beviel het gebruik?

Gezin 1 (familie Hensen)

De televisie heeft via de afstandbediening een handige knop waarmee je direct bij de apps kunt komen en ook gemakkelijk apps kunt toevoegen. We hebben diverse apps gebruikt waaronder Youtube en Videoland. Ook hebben we de internetbrowser gebruikt. Hierbij valt ons op dat bepaalde content afgeschermd is waardoor we bijvoorbeeld niet naar favoriete Amerikaanse series kunnen kijken. Een mogelijkheid die we wel op onze huidige televisie hebben. De apps werken verder snel en soepel.

Gezin 2 (familie van Buijtene)

De functies van het smart tv-platform die we gebruikt hebben waren uiteindelijk niet zo veel. Wie gebruikt dat nu als je zo mooi films kan kijken op deze tv? Het smart tv-platform is gebruiksvriendelijk, maar echt verder dan Netflix zal je eigenlijk niet gebruiken, als je na 10 jaar erop terug kijkt. Deze Panasonic koop je omdat het een uitermate goede   tv is, niet om je iPad mee te vervangen.

Gezin 3 (familie Mannessen)

Het smart tv-gedeelte is zoals wij van Panasonic gewend zijn; duidelijk en to the point. Firefox OS is lekker simpel, maar voor alleen de streamingdiensten goed genoeg. De belangrijkste Nederlandse apps zijn aanwezig. Je kunt ze selecteren en onder de ‘Home’ knop vastleggen zodat jouw favoriete apps bij elkaar staan. Van twee kun je er zelfs een eigen knop aan toewijzen en dan de app met één druk gelijk starten. Netflix ligt al vast onder zijn eigen knop en onder die van ‘My App’ kun je er nog één kiezen.

Het smartgedeelte kun je lekker soepel doorlopen en zonder dat je hoeft te wachten tot een app geladen is. Alle denkbare functies zitten op dit toestel. Voor mijn vrouw is deze tv meer dan genoeg smartproof. Van Swipe van mobiel naar tv tot Share en zelfs je bluetooth speakers kun je erop aansluiten. Commando’s geven door middel van voice, ingebouwde mediaspeler, etc. Er is zelfs een Android app op je mobiel beschikbaar om de tv te kunnen bedienen en te kalibreren.

Gaming

In alle gezinnen wordt flink gegamed dus wij willen graag weten hoe het spelen van games bevallen is. Wat er sprake van input-lag, en wat vond je van de beeldkwaliteit?

Gezin 1 (familie Hensen)

We hebben erg uitgekeken naar dit onderdeel van de test! Gamen is namelijk favoriet bij onze dochter en mijn man. Op de Playstation 4 hebben ze onder andere Fortnite, Farming Simulator, Minecraft en Spiderman gespeeld. Ook hier valt direct de helderheid van het beeld op. Dit maakt het gamen echt heel aangenaam en eigenlijk nog realistischer. Ook de grootte van het scherm maakt dat het gamen nog veel leuker is! We hebben de games allemaal in game-mode gespeeld maar ook zonder hebben we geen problemen gehad met input-lag.

Gezin 2 (familie van Buijtene)

De ervaring met het spelen van games (o.a. Halo) op deze tv is heel positief geweest. Als Halo fantastisch is dan is alles fantastisch. Het is een kwestie van de game beeldmodus op max. 4K en HDR zetten en ‘get your gear on’. Was er sprake van vertraging (input-lag) als de game-modus ingeschakeld is? Ja natuurlijk, het is een tv, niet een dure monitor, maar daar wil je echt geen film of tv op kijken.

Gezin 3 (familie Mannessen)

Vervolgens gaan we voetbal kijken. We proberen gelijk de beeldinstelling ‘sport’ uit. Deze instelling is voor mij tè. De helderheid en het contrast staat in deze instelling voluit en ifc staat op maximum. Kleuren worden maximaal geremastered. Dan kies ik liever THX Brightroom met ifc op minimum. Als het beeld van links naar rechts gaat of andersom (panning) of van boven naar beneden zie ik geen beeldfouten (banding of onscherpte).

Bij het gamen heeft mijn zoon zowel met de Playstation 4 als de Nvidia Shield gespeeld. Red Redemption 2 werd natuurlijk als eerste uitgeprobeerd. De reactiesnelheid is goed. In de normale modus merk je wel wat van de traagheid maar volgens mijn zoon was het te bespelen. Zodra de Game-modus erop werd gezet merkte hij duidelijk verschil. Alles verliep nu veel soepeler. Door een paar instellingen zo te temperen was het naar ieders smaak in te richten.

Conclusie

Na drie weken intensief gebruik komen alle drie de gezinnen tot een conclusie. Wat is hun oordeel over de Panasonic oled tv? En zouden ze deze televisie aanraden?

Gezin 1 (familie Hensen)

We hebben genoten van deze televisie waarbij vooral de helderheid en niet te vergeten het geluid erg aangenaam waren. De standaard instellingen qua beeld waren voor ons meer dan voldoende maar je kunt erg veel aanpassen om alles naar wens te krijgen. De bediening van de televisie is zeer makkelijk en spreekt geheel voor zich. De game-modus is een leuke optie op de televisie maar ook zonder werkt het uitstekend. De prijs van deze televisie vinden wij vrij hoog en daarom zouden wij deze niet aanschaffen. Dit is dus puur om budgetredenen niet om de specificaties, want die zijn zeer goed!

Gezin 2 (familie van Buijtene)

De algemene conclusies en ervaringen van ons gezin waren eenduidig; iedereen wil de tv houden in plaats van teruggeven in de grote doos. De grootste pluspunten zijn de kleuren en nogmaals de kleuren. Minpuntje is het ontbreken van Dolby Vision. Wat HDR10+ gaat doen? We wachten het af. Ook het design van deze tv is indrukwekkend, en bovendien komt er prima geluid uit. We zouden deze televisie zeker aanraden aan vrienden en familie, zonder meer als Dolby Vision geen rol speelt. Als we onze huidige Panasonic tv gaan vervangen komt deze op de hot-list!

Gezin 3 (familie Mannessen)

Ik ben gelijk om; wat een beeld. Het contrast, het zwart, de kijkhoeken. Wat is dat perfect op deze FZW804. Een film kijken is nog mooier. Ik besef nu wel dat tv kijken met een oled neigt naar groter beeld. Deze Panasonic FZW804 is er ook in 65-inch. Alle onvolkomenheden van led lcd zijn met deze oled tv weg.

Is er dan toch geen minpuntje? Jawel, maar dat is natuurlijk weer smaak en wat je belangrijk vindt. Ik heb liever een tv wat aan de achterkant mooi in één lijn is voor aan de muur. Voor mij hoeft het niet zo dun mogelijk. Deze tv met zijn dunne bovenkant en zijn dikkere onderkant vind ik aan de muur niet zo mooi. De tv is aan de onderkant tegen de muur en halverwege van de muur af. Ook is de vraag of mijn rechte HDMI-kabels nog wel passen als de tv aan de wand gemonteerd wordt.

Volledige reviews

Lees ook de volledige reviews van de gezinnen die de Panasonic FZW804 oled tv getest hebben;

Familie Mannessen
Familie van Buijtene
Familie Hensen

Expert review

Natuurlijk heeft Homecinema Magazine de FZW804 oled tv van Panasonic ook zelf getest. Collega en tv-expert Eric Beeckmans heeft de televisie op de pijnbank gelegd. Zijn volledige review lees je hier, maar zijn conclusie kunnen we je alvast verklappen;

De TX-55FZW804 is een oled-televisie met fantastische beeldkwaliteit. De HCX-processor levert puike prestaties, met knappe upscaling en perfect kleurdetail. Dankzij een kalibratie van referentieniveau is het beeld uitmuntend met levensechte kleuren, intens contrast en mooie HDR-prestaties.  Om bij oled-tv’s van ‘instapmodellen’ te spreken is de prijs nog steeds te hoog, maar we kunnen wel stellen dat wie oled in huis wilt halen steeds meer en redelijk geprijsde opties krijgt. De huidige prijs van dit model is zelfs scherp te noemen, zeker als je naar de prestaties kijkt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (10)

Richard

Richard
01 december 2018 om 13:50

Hoe werkt het upscalen van hd naar uhd gaat die vanzelf ,of via het menu. ik heb de tv zelf ook maar daar ben ik nog niet achter na 2,5 maand . Iemand hier ervaring mee ? Bvb dank

Inloggen


01 december 2018 om 14:15

Dat gaat helemaal vanzelf. Alles wordt opgeschaald, tenzij het al 4K is.

Inloggen
Christiaan

Christiaan
01 december 2018 om 19:29

Dit gaat vanzelf. De tv krijgt fullhd binnen en zet dit zelf om naar UHD. Anders krijgt ze tv het beeld ook niet vullend. Daar waar full HD ruin 2 miljoen pixels is en een UHD ruim 8 miljoen.

Inloggen
RICHARD

RICHARD
01 december 2018 om 14:55

Oke zoiets dacht ik al .ik heb nog een vraag over de duitse dvb t2 zender zdf .met goede condities zet de tv het zdf pakket of mux er automatisch in .nu heb ik de lijst geüpdate ,en zdf is verdwenen deze komt waarschijnlijk van een andere steunzender ,en komt zwakker door. Nu wil ik de frequentie er handmatig inzetten maar ziet geen signaal dus kan ik hem niet vastzetten .hoe doe ik dat. Zenders ontvangen deet ik vroeger al met een jagi richtantenne met rotor uiteraard bvb dank voor uw reacties m.v.g Richard

Inloggen
Frans

Frans
01 december 2018 om 18:10

Op zo’n tv moet je gewoon 4 k kijken niet fullhd in plaats van upscalen je krijgt toch geen 4 k beeld uit 2 k.
Ik heb ook een echte oppo 203 met echte 4 k films met dolby vision en hdr.
Dan zie je pas verschil. Hoop dat ZIGGO met zijn 4 k box straks wel iets goed gaat bieden.
Maar je moet alles maar afwachten heb alles in een pakket 200 mb.
Zou voldoende moeten zijn. Voor mij geen netflix is niet wat voor mij.
Ook op youtube staat genoeg 4 k materiaal. Ook hier niet alles is 4 k en DOLBY geluid.

Inloggen
Richard

Richard
02 december 2018 om 11:22

beste Frans .heb jij ook deze 804 van Panasonic ??? als dat zo is en je kunt een schotel plaatsen zo ik dat doen.geweldig beeld op de satelliet .met de ingebouwde ontvanger.

Inloggen
Frans Callebaut

Frans Callebaut
02 december 2018 om 15:22

hallo,
zijn er dan reeds 4k zenders te ontvangen via satteliet ? welke ?
mvg,
frans callebaut

Inloggen
Richard

Richard
02 december 2018 om 15:56

Hallo Frans ,ja zeker zijn er uhd zenders via satelliet te ontvangen. Bvb op de astra 19,2 ° oost travel xp 4k ,nrj ,astra uhd demo,pearltv, insight tv ,fashion tv ,arte heeft er ook op gezeten .maar ook op andere satellieten zitten een paar uhd 4k zenders .en nhk wil in 8 k uitzenden maar welke satelliet is mij nog niet bekend. Heb jij ook de 804 tv van panasonic ?????

Inloggen
Frans Callebaut

Frans Callebaut
02 december 2018 om 16:21

hallo Richard,
neen , ik heb een loewe bild 7.55
mvg,
frans callebaut

Inloggen
Peter

Peter
03 december 2018 om 23:56

Ik ben van plan deze tv te kopen na uitgebreide research en uiteindelijk de recensie op deze site. Dat de gezinnen er over eens waren dat dit een top tv is is een bevestiging daarvan. Er blijft toch iets knagen (bij veel mensen die een oled overwegen: (WEER) niets over retentie en burn in. Er werd volop gegamed en tv gekeken maar er wordt niet over gesproken. Betekent dit dat er geen sprake is van ret. en bi? Zo ja dan is dat goed nieuws. Ik zou graag wat meer info hierover. Ik heb op deze site vaker artikelen gelezen over het feit dat bij normaal gebruik er geen risico is. Is de 804 nog een beetje “mishandeld” zoals uren gamen met statisch beeld of een uurtje of 10 fox kijken met dat belachelijke grote oranje logo.De heer Hensen vermeld dat de screensaver geactiveerd wordt. Blijft het beeld dan zichtbaar? Als ik een film kijk of een voetbalwedstrijd en die wordt onderbroken (slaapstand?) dan valt er toch wel een vloekje hier en daar. Hoe vaak en hoe lang en wanneer wordt de screensaver geactiveerd? Blijkbaar ontdekt de 804 retentie. Als ik hier wat meer uitleg zou kunnen krijgen graag. Toch zonde om vanwege deze reden af te zien van een aankoop.

Inloggen
S. Hensens

S. Hensens
22 december 2018 om 18:43

De screensaver geeft bewegend beeld. Het logo van Panasonic verspringt continu in beeld waardoor het niet kan inbranden.

De screensaver werd bij ons geactiveerd als bijvoorbeeld Netflix een hele poos op hetzelfde startscherm stond nooit mee gemaakt tijdens actief beeld.

Ook ververst de panasonic zich pas wanneer er geen activiteit is in de stand-by modus. In de meegeleverde handleiding wordt een groot stuk hieraan besteed en geeft tips hoe goed om te gaan met het toestel.

Onze ervaring was dat er geen hinder was en ook geen tekenen van inbranden.

Inloggen
Peter

Peter
19 december 2018 om 00:16

bedankt voor alle reacties mensen. Ik heb het er druk mee!!!!
Enne….fam.hensen ik kan um welbetaluh hahahahaha
ben benieuw hoe lang deze reactie blijft staan. Met vriendelijke groet

Inloggen
S. Hensens

S. Hensens
22 december 2018 om 18:45

Wat fijn voor u dat u hem kunt betalen! Helaas bij ons niet het geval anders had ik het wel geweten!

Inloggen
PETER

PETER
24 december 2018 om 18:35

Alsnog bedankt voor uw reactie. Excuses voor mijn kinderachtige reactie. Vloeide voort uit
het uitblijven van een respons (en Willem II had net verloren!!!).
Ik ga deze tv kopen. Is voor mij ook gewoon een flinke uitgave hoor.

Inloggen