TCL toont 110 inch Quad HD 3D LCD TV

14 maart 2012 1 Minuut 0 Reacties
TCL-Display-4K

Chinese fabrikant TCLis misschien niet heel bekend maar het bedrijf investeert flink in nieuwe technieken op het gebied van TV. Zo heeft het bedrijf deze week een nieuwe 3D LCD TV getoond met een resolutie van 4k bij 2K en een grootte van maar liefst 110 inch. alsof dat nog niet genoeg is dient het display ook als touchscreen met multitouch ondersteuning.

Dit display is de grootste in de markt en beschikt onder meer over de actieve 3D techniek voor 3D weergave, een helderheid van 800cd/mresolutie van 3.840 bij 2.160 pixels (Quad HD / 4K), een oppervlak van 3.34 meter en Full LED achtergrondverlichting. Kortom, eigenlijk alles wat je tegenwoordig graag terugziet in een nieuwe TV, tenzij je op zoek bent naar OLED. Het display is momenteel een prototype maar TCL wil zich gaan focussen op het high-end segment van de TV markt.

TCL wil met deze TV duidelijk maken dat het een grote speler en belangrijke concurrent van grote TV-fabrikanten is. TCL is momenteel de grootste TV-fabrikant in China en wil binnenkort ook een rol van betekenis gaan spelen in de rest van de wereld.

Bron: FlatpanelsHD


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)