TCL kondigt 4K Ultra HD tv met Google TV software aan

18 mei 2013 1 Minuut 0 Reacties
TCL-Google-TV

Het Chinese TCL heeft deze week een nieuwe tv aangekondigd die niet alleen draait op Google's vernieuwde Google TV platform maar ook beschikt over den 4K Ultra HD resolutie waarmee viermaal scherpere beelden weergegeven kunnen worden.

Het Google TV platform is door Google ontwikkeld om de concurrentie aan te gaan met Smart TV platformen die veel fabrikanten inmiddels zelf ontwikkeld hebben. Echter worden er nog maar weinig tv’s met dit platform uitgerust. Eerder lanceerde onder meer LG Google TV’s en nu heeft ook het Chinese TCL haar eerste Google TV aangekondigd.

De nieuwe MoVo UD is uitgerust met de nieuwste versie van het Google TV platform die Google eerder deze week aankondigde. Deze versie is gebaseerd op Android 4.2.2 Jelly Bean en beschikt over een vernieuwde interface. Google TV’s van andere fabrikanten krijgen deze update in de komende maanden.

De MoVo UD is echter niet alleen interessant door de software. De tv beschikt namelijk over de 4K Ultra HD resolutie die een viermaal scherpere weergave dan Full HD moet bieden. Dit maakt het de eerste Google TV 4K Ultra HD TV die op dit moment aangekondigd is. Daarnaast beschikt de tv over de zogenaamde ‘Lazy TV’ software die gebruikers kan herkennen en aan de hand van kijkgewoonten interessante content kan aanbevelen. Het geheel draait op een Marvell processor.

Verdere specificaties van de MoVo UD zijn nog niet bekendgemaakt. Ook is niet duidelijk wanneer de tv gelanceerd wordt en welk prijskaartje eraan zal hangen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)