TCL brengt miniled televisies naar CES 2020

03 januari 2020 1 Minuut 1 Reacties
TCL miniled

Tijdens CES 2020 toont het bedrijf zijn nieuwste ontwikkelingen op het gebied van tv, waaronder een serie televisies die voorzien zijn miniled achtergrondverlichting.

Het doel van TCL? De achtervolging op oled inzetten.

Hoewel miniled doet denken aan microled zijn het toch twee verschillende technieken. Microled en miniled verwijzen in eerste instantie naar de grootte van de led. Kleiner dan 100µm spreken we over microled, tussen de 100 en 300µm spreken we over een miniled. Maar wanneer we over beeldtechnologie spreken, dan worden die termen ook anders gebruikt.

Bij de microled-beeldtechnologie bestaat elke pixel uit drie piepkleine leds (rood, groen en blauw). Het is een emissieve beeldtechnologie (zoals OLED). Miniled-beeldtechnologie gebruikt minileds echter als achtergrondverlichting in een klassieke lcd-tv. Omdat de leds zo klein zijn, kan je er heel veel gebruiken, wat op zijn beurt toelaat om een Full Array Local Dimming lcd-tv te maken met duizenden segmenten, en dus uitstekend contrast en diep zwart. Bovendien zouden die toestellen ook dunner zijn dan de huidige FALD-modellen.

Kortom, volgens TCL is dit dé techniek die lcd op een vergelijkbaar niveau als dat van oled moet zetten. Tijdens CES 2020 brengt het bedrijf dan ook diverse nieuwe televisies nar voren die gebruikmaken van de miniled-techniek. Alle details worden komende maandag tijdens de persconferentie van TCL bekendgemaakt.

Reacties (1)