Spotify komt naar Amazon Fire TV

16 september 2014 1 Minuut 0 Reacties
Spotify-retina

Het is voor Noord-Amerikanen nu mogelijk via de Amazon Fire TV-mediaspeler naar hun eigen muziek op Spotify te luisteren. Mogelijk wordt de dienst ook in Europa aangeboden, maar daar is niets over bekendgemaakt.

Spotify

Noord-Amerika met een Amazon Fire TV-mediaspeler onder of naast hun televisie kunnen vanaf nu ook luisteren naar hun muziek via Spotify. De dienst is namelijk vanaf nu te downloaden naar het apparaat. Je kunt Spotify bedienen met de meegeleverde afstandsbediening van de Fire TV of door gebruik te maken van je smartphone of tablet. De muziek zal sowieso blijven werken wanneer je de play list bedient met een smart device, of je nou binnen het bereik van je Wi-Fi-netwerk zit of niet. Je hebt echter wel de betaalde variant van Spotify nodig.

Hier in Nederland is de Amazon Fire TV, een compacte mediaspeler van Amazon, nog niet uitgebracht. Wel is inmiddels bekend dat de box naar Europa komt. Vanaf oktober kun je er eentje aanschaffen in zowel Engeland als Duitsland. Mogelijk is de Spotify-dienst dan ook beschikbaar voor ons Europeanen, maar dat moeten we nog even afwachten.

Amazon Fire TV

De Amazon Fire TV is een complete mediabox die volgens het bedrijf gebruiksvriendelijker, minder gesloten en geschikter voor games is dan de concurrentie. Het apparaat is voorzien van een krachtige quadcore-processor met 2GB aan werkgeheugen, en draait op een aangepaste versie van Android.

Advertentie

Ben je Amazon Prime-lid, dan kreeg je een fikse korting van maar liefst dertig dollar. Met de mediaspeler krijg je toegang tot een groot aantal streamingservices, zoals Amazon Instant/Prime Video, Netflix en Spotify; op de website van Amazon vind je een complete lijst met services die het kastje ondersteunt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)