‘Sony’s nieuwe bril-vrije 3D TV gespot’

05 juni 2012 1 Minuut 0 Reacties
Sony-3D-zonder-bril-LCD

Sony zou binnenkort wel eens met een bril-vrije 3D TV kunnen komen. Tijdens een Cable show in Boston werd het 3D kanaal van Discovery, Sony en Imax gedemonstreerd op een autostereoscopische 3D TV. De TV was niet voorzien van een merk, maar bij navraag bleek (wat op zich ook logisch is) dat Sony een prototype verstrekt had om het nieuwe 3D kanaal te demonstreren.

Website TheDrum was tijdens de show aanwezig en was zeer onder de indruk van de 3D TV. Zo zouden objecten daadwerkelijk uit de TV komen en was het 3D beeld vanuit meerdere kijkhoeken goed zichtbaar. Volgens Japanse medewerkers van Sony die aanwezig waren gaat het om een vroeg prototype waar nog veel aan kan veranderen. Een vertegenwoordiger van Discovery liet weten te denken dat de lancering nog wel een jaartje op zich laat wachten.

De website heeft nog bij Sony geprobeerd te achterhalen wat het verhaal is achter de TV maar heeft tot op heden geen reactie vernomen. Eind vorig jaar liet de fabrikant nog weten dat bril-vrij 3D op dit moment niet klaar is voor consumenten. Toch lijkt vast te staan dat ook Sony druk bezig is met de ontwikkeling van de autostereoscopische 3D techniek die het probleem van de 3D brillen weg moet nemen en 3D een flinke boost moet geven.

De enige fabrikant die tot op heden een bril-vrije 3D TV voor consumenten gelanceerd heeft is Toshiba. Het 55ZL2 model verwisselt voor de hoofdprijs van eigenaar en de eerste reacties zijn niet bijzonder positief.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)